Dansk startup optaget i eksklusiv klimatech-klub

Sammen med otte virksomheder er platformen Frame blevet optaget i det anerkendte tech-program, Katapult Climate Accelerator, der hjælper startups til at forbedre deres forretningskoncept - og bekæmpe klimaforandringer.
Frame-teamet jubler over at være i top 1 % af verdens tech startsups.
Frame-teamet jubler over at være i top 1 % af verdens tech startsups.

Det går fremad for den digitale platform, Frame, som hjælper byggefaglige til at organisere, dokumentere og strukturere det bæredygtige byggeri.

Som det eneste danske firma er det lykkedes tech startup’en at blive optaget i det internationalt anerkendte tech-acceleratorprogram, Katapult Climate Accelerator. Programmet fokuserer udelukkende på startups, der er banebrydende i bekæmpelsen af klimaforandringerne, og inkluderer funding, mentorer og uddannelse af hele organisationen.

Og det har ikke været en let sag at blive optaget: I år ansøgte 1073 virksomheder om optagelse i efterårets program, men kun otte blev optaget.

– Vi er så glade for at være en af de 0,8 %, der slap igennem nåleøjet. Det har været en lang og til tider tidskrævende optagelsesproces, men det hele værd. Vi bliver nu medlem af Nordens største netværk inden for impact og får mulighed for at bidrage yderligere til den grønne omstilling. Derudover kommer vi til at sparre med erfarne, internationale mentorer, udvide vores netværk og finde nye, relevante investorer, siger direktør Jesper Ring, Frame og fortæller, at udover fundingen er der tale om et intensivt tremåneders program, der udfordrer og gearer hele organisationen:

– Vi får lejlighed til at gentænke og forbedre hele forretningskonceptet og udvikle vores kompetencer. På den måde får vi det bedste ud af vores organisation, bestyrelse og advisory board. Katapult bliver et knudepunkt, der kan løfte på alle fronter og udnytte og udvikle de kompetencer, vi allerede har i organisationen.

Programmet vigtigere end fundingen

Igennem de tre måneder, programmet varer, klæder Katapult deltagerne på til at skalere deres startup, uddanne organisationen, skabe netværk og udvikle en langsigtet fundingstrategi. Selve programmet er en kombination af webinarer, workshops og mentorsparring, og for Jesper Ring er der ingen tvivl om, at for Frame er programmet vigtigere end funderingen:

– Fundingen er dejlig at have, men de redskaber, vi får med i form af uddannelse, udvikling af organisationen og gentænkning af vores koncept, gør programmet helt unikt. Og så er det stort at blive en del af en verdensomspændende bevægelse, der bruger money for good. Katapult administrerer allerede investeringer for over 200 millioner kr. og udvider nu porteføljen med denne runde. Investeringerne har til formål at skabe samarbejder, der accelerer den grønne omstilling, siger han og tilføjer:

– Både Katapult og vi ønsker at påvirke verden omkring os, så den grønne tankegang bliver mainstream. For os er det bæredygtighed i byggeriet, for Katapult gælder det impact investeringer, så det kunne ikke matche bedre.

Siden starten i 2017 har Katapult Climate Accelerator investeret i 138 virksomheder fra 35 lande. I år er de udvalgte virksomheder: Frame (Danmark), Wegaw (Schweiz), Sally R (Sverige), Hyperion (Finland), Recylink (Chile), Wattnow (Tunesien), Connected Energy (UK), NXT Grid (Holland).

Relateret indhold