Dansk Metal: Permanent løft til ledige er gode nyheder

Når dagpengesatsen hæves til 110 % på udvalgte uddannelser, vil flere ledige søge derhen. Ifølge Dansk Metal er det positivt, så længe listen afspejler arbejdsmarkedets behov.

Det er glædeligt, at regeringen nu vil gøre det til en permanent mulighed for ledige at tage en faglært uddannelse til 110 % af dagpengesatsen.

Det har vi i Dansk Metal længe arbejdet for.

Positivlisten, som består af en række udvalgte uddannelser, hvor der enten er stor mangel på arbejdskraft, eller som hjælper til den grønne omstilling, hjælper både de ledige og samfundet, fordi det får folk i jobs, mens vi samtidig får uddannet flere til de stillinger, som alt for mange steder slås forgæves op.

En af uddannelserne på positivlisten er industritekniker, mens det også er muligt at blive smed. Dog er den fulde uddannelse som klejnsmed taget af listen, ligesom det heller ikke for fremtiden er muligt at blive køle- eller automatiktekniker med forhøjet dagpengesats.

Det er ærgerligt, for det er helt essentielle uddannelser, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling. Uden klejnsmede bliver der ikke sat vindmøller op, og uden køleteknikere kan vi godt vinke farvel til varmepumperne. Det er virkelig ærgerligt, at regeringen ikke har ladet så vigtige uddannelser fortsætte med at stå på positivlisten.

Det er derfor vigtigt, at positivlisten udvider antallet af erhvervsuddannelser, så det afspejler arbejdsmarkedets behov.

Relateret indhold