Dansk Byggeri ser frem til samarbejde

Dansk Byggeri ser det nye Transport, bygnings- og boligministerium som en kærkommen samling af store dele af bygge- og anlægsområdet.
Lars Storr-Hansen ser frem til samarbejdet med den nye regering. Foto: Ricky John Molloy.
Lars Storr-Hansen ser frem til samarbejdet med den nye regering. Foto: Ricky John Molloy.

Som Dagens Byggeri allerede har omtalt, blev det Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der i dag kunne præsenteres som ny transport, bygnings- og boligminister. Og at der er tale om et samlet Transport, bygnings- og boligministerium glæder Dansk Byggeri. De har tidligere udtrykt bekymring over den opsplitning, der er sket på bygge- og anlægsområdet ved flere af de senere regeringsdannelser.

– Vi må med tilfredshed konstatere, at den nye regering har taget bekymringen til sig og med det nye Transport-, bygnings- og boligministerium med Ole Birk Olesen i spidsen skabt samling på bygge- og anlægsbranchen. Vi ser derfor frem til et godt samarbejde med den nye minister, siger administrerende direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Energieffektivisering

Udover Transport-, bygnings- og boligministerium vil også energi-, forsynings- og klimaministeren bliver central for bygge- og anlægsbranchen, da byggeriet spiller en central rolle i udformningen af udfordringerne på såvel klima som energiområdet.

– Vi skal have fokus på energieffektivisering, hvis vi skal nå de mål, vi i Danmark har sat os. Og bygge- og anlægsbranchen leverer også løsninger i forhold til klimasikring, og derfor vil vi også se frem til at fortsætte det gode samarbejde med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, som nu fortsætter i spidsen for Danmarks grønne ambitioner, som regeringen har øget, siger Lars Storr-Hansen.

Ser frem til samarbejde

Dansk Byggeri fremhæver også et godt samarbejde med for eksempel Erhvervsministeriet og Beskæftigelsesministeriet samt uddannelsesområdet.

– Derfor også et stort tillykke til Brian Mikkelsen, Troels Lund Poulsen og Søren Pind – alle rutinerede ministre. Og tillykke til Merete Riisager, som nu sætter sig på posten som undervisningsminister. Det bliver spændende at finde sammen om løsninger for såvel erhvervsliv, arbejdsmarked og uddannelser i Danmark, siger Lars Storr-Hansen.

Relateret indhold