Dansk Byggeri tror på Socialdemokratiets vækstudspil ‘Vækst der virker’. Vækstudspillet rummer flere gode forslag, der ifølge erhvervsorganisationen vil understøtte vækst og udvikling i det store lag af mellemstore virksomheder og iværksættervirksomheder.
Vi hæfter os især ved forslaget om bedre afskrivningsmuligheder for små og mellemstore virksomheders indkøb af maskiner og it-udstyr. Det er især vigtigt, at virksomhederne får bedre muligheder for at indkøbe det nødvendige digitale udstyr til at skabe nye processer, produkter og serviceydelser. Det kan være byggefirmaer, som kan bruge robotter til at udføre det hårde arbejde med at bygge en mur.
Hjælp til de mindste
I dag kan indkøb af digitalt udstyr hvert år afskrives med 25 procent over en periode på fire år. Men ifølge Dansk Byggeri vil det være formålstjenligt at afskrive digitalt udstyr med fx det dobbelte af i dag.
Suppleres afskrivningsmuligheden tillige med en acontomulighed vil det også hjælpe de allermindste virksomheder med under ti ansatte, som udgør 92 procent af dansk erhvervsliv.
På grund af de mindste virksomheders finansieringsudfordringer har de behov for en ekstra hjælpende hånd.
Dansk Byggeri finder det ligeledes positivt, at Socialdemokratiet lægger op til at gøre udvidelse af produktion fradragsberettiget, og at der er fokus på adgangen til kapital for de små og mellemstore virksomheder.
Brug for erhvervsskole-ro
I forhold til forslagene om opkvalificering af arbejdskraften, er det ifølge Dansk Byggeri glædeligt, at Socialdemokratiet har fokus på at styrke erhvervsuddannelserne. Der er brug for ro om erhvervsskolernes økonomi, så erhvervsuddannelsesreformen fra 2014 og sidste års trepartsaftale om kvalificeret arbejdskraft og praktikpladser kan komme til at virke.
Med hensyn til adgang til arbejdskraft på arbejdsmarkedet hæfter vi os især ved, at jobcentrene skal fokusere på en tættere kontakt med virksomhederne i forhold til at få flere ledige i arbejde. En tæt og opsøgende indsats kan gøre en forskel i forhold til at udnytte det store jobpotentiale i de små virksomheder.