Casa omsatte for mere end 2,5 milliarder kroner

Omsætningen steg 46 procent til 2,55 milliarder kroner og resultatet voksede med 81 procent til 130 millioner kroner.
Administrerende direktør Torben Modvig er meget tilfreds med årsregnskabent for 2019, der endte med en rekordomsætning på mere end 2,5 milliarder kroner. Alligevel forventer han, at virksomheden kan løfte omsætningen yderligere til 4 milliarder kroner frem mod 2023. Arkivfoto: Torben Jastram.
Administrerende direktør Torben Modvig er meget tilfreds med årsregnskabent for 2019, der endte med en rekordomsætning på mere end 2,5 milliarder kroner. Alligevel forventer han, at virksomheden kan løfte omsætningen yderligere til 4 milliarder kroner frem mod 2023. Arkivfoto: Torben Jastram.

Nøgletal fra regnskabet

  • – Nettoomsætning: 2,55 milliarder kroner
  • – Resultat efter skat: 130 millioner kroner
  • – Indtjeningsmargin: 6,5 procent
  • – Soliditet: 30,1 procent
  • – Medarbejdere: 195
  • – Om CASA

2019 blev som forventet et rigtig stærkt år for Casa, som landende både den højeste omsætning og bedste resultat i virksomhedens historie.

Omsætningen steg med 46 procent fra 1,75 milliarder kroner i 2018 til 2,55 milliarder kroner. Samtidig fulgte bundlinjen pænt med, idet resultatet før skat steg fra 90 millioner kroner i 2018 til 159 millioner kroner sidste år.

– 2019 var et fantastisk år for Casa. Vi var i stand til at levere større byggerier end tidligere – i høj kvalitet og til tiden. Det har givet tilfredse bygherrer og det bedste resultat og højeste omsætning i Casas historie. Det kan vi takke vores kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere for, siger CEO Torben Modvig, Casa A/S.

Entreprenørvirksomheden har i løbet af året øget antallet af medarbejdere med 29 procent til 195 medarbejdere.

Bæredygtigt gennembrud

I 2019 var 15 procent af Casas nyopstartede byggerier bæredygtighedscertificeret med Svanemærket eller DGNB. I årene fremover går Casa efter en markant stigning, så 80 procent af de nyopstartede byggerier bliver certificeret som bæredygtige.

– Markedet efterspørger i dag byggerier, der ikke blot er konkurrencedygtige på pris, men som samtidig tager sociale og klimamæssige hensyn. Det kan og vil Casa levere, og vi vil styrke vores bæredygtige byggeri markant, så 80 procent af vores byggerier allerede i 2021 skal være bæredygtige. Casas medarbejdere skal være med til at drive udviklingen mod mere bæredygtige byggerier ved at rådgive vores kunder om, hvordan vi kan gøre byggerierne mere bæredygtige, siger Torben Modvig.

Mere vækst på vej

Frem mod 2023 forventer Casa at løfte omsætningen til 4 milliarder kroner. Heraf skal den primære del af omsætningen komme fra byggeri som er bæredygtighedscertificeret.

CASA ser fortsat et stærkt marked for byggeriet i Danmark de kommende år. Markedet for boligbyggeri vil vokse i lavere tempo, mens byggeriet af ejerlejligheder i de store byer vil tage fart igen. Erhvervsbyggerierne vil give et løft til den samlede aktivitet, mens renoveringsmarkedet forventes at udvikle sig stærkt med stigende aktiviteter i hele landet. CASA går efter at udbygge førerpositionen inden for boligbyggeri, mens virksomheden vil vokse endnu stærkere i erhvervsbyggeri og renovering.

Samlet set forventer Casa at vokse hurtigere end markedet.

– Vores medarbejdere har arbejdet hårdt for at levere kvalitetsbyggeri i 2019. En del af vores flotte resultat i 2019 skyldes, at vi kommer i mål med projekter, som vi først havde forventet færdige i 2020. Man kan sige, at vi leverer halvandet års vækst på ét år. Det betyder, at den fortsatte vækst i 2020 bliver mere moderat end den ekstremt høje vækst i 2019. Vores ordrebog og pipeline ser fornuftig ud, og vi kommer fortsat til at tage markedsandele i 2020, fastslår Casa-direktøren.

Vores ordrebog og pipeline ser fornuftig ud, og vi kommer fortsat til at tage markedsandele i 2020.

Relateret indhold