Byggeriets kvinder får plads til at bade i fred

Det bliver nu lovpligtigt at tilbyde private baderum i skurvognen, så kvindelige håndværkere ikke skal klæde om i selskab med mandlige kollegaer.
Mette Schak Dahlmann, også kendt som Murer-Mette, er nu lykkes i sin mission om at få adskilte omklædningsfaciliteter i skurvognene. Pressefoto.
Mette Schak Dahlmann, også kendt som Murer-Mette, er nu lykkes i sin mission om at få adskilte omklædningsfaciliteter i skurvognene. Pressefoto.

Skurvogne fabrikeret efter 1. juli 2021, skal være indrettet med adskilte, aflåselige badefaciliteter, så man ikke som håndværker er forpligtet til at klæde om med personer af modsat køn.

Sådan lyder det nu i en bekendtgørelse fra Arbejdstilsynet.

Det glæder Mette Schack Dahlmann, bedre kendt som Murer-Mette, at der nu er sket noget ved de forhold, som hun første gang rettede mediernes opmærksomhed imod i 2017.

– Jeg synes, det er dejligt. Det viser, at det hjælper at komme med løsningsforslag, når folk siger, at der er noget, som man umuligt kan ændre på, udtaler Mette Schack Dahlmann til Dagens Byggeri.

Når man ser på sejrens størrelse – at alle skurvogne skal indrettes på ny, efterlader det spørgsmålet: Hvad så nu?

– Jeg tager én dag ad gangen. Jeg vil fortsætte med at taget rundt til skoler og reklamerer for mit fag, som jeg er meget stolt af. Der skal være plads til alle i byggeriet, og det vil jeg arbejde på fremover, siger Mette Schack Dahlmann.

Relateret indhold