Byggeleverandør løfter miljøindsatsen

Nowocoat har som den første danske farve- og lakproducent opnået international certificering hos DNV efter FN's 17 verdensmål.
Holdet fra Nowocoat løfter stolt certifikatet fra DNV. Pressefoto.
Holdet fra Nowocoat løfter stolt certifikatet fra DNV. Pressefoto.

Hos virksomheden Nowocoat har man gennem de seneste år øget fokus på bæredygtighed i produktion og materialevalg.

Fornylig landede man så pynten på den klimamæssige kransekage – i form af DNV’s Verdensmålscertificering. På den måde kan man vise, at man valgt at konkretisere de som regel lidt vage Verdensmål og lade ambitioner udmønte sig i reelle forandringer til fordel for miljøet.

Hele tankegangen om ordentlige forhold fra start til slut for mennesker, produkter, sundhed og miljø er vigtige elementer for os.

Direktør Ole Enevold Jensen, Nowocoat

– Nowocoat har proaktivt sat sig mål for, hvad de vil opnå med planer, som er integreret i deres forretning, og som kan dokumenteres overfor os. Dermed er de trådt ind i en eksklusiv klub af danske virksomheder, der ikke bare siger, de arbejder med målene, men som også kan bevise, at de når deres mål, siger salgschef Kåre Appel Weng fra DNV.

DNV’s Verdensmålscertificering er harmoniseret med ISO’s High Level Structure. Det betyder, at Nowocoat har integreret deres arbejde med FN’s Verdensmål i deres eksisterende ledelsessystem, som DNV har certificeret i mere end 15 år.

Bæredygtige produkter

Nowocoat udtrykker blandt andet sine ambitioner i forhold til verdensmålene gennem specifikke miljø- og kvalitetsmål, som for 2021 eksempelvis omhandler et unikt og godkendt algebekæmpelsesmiddel til erstatning for produkter, der sælges i markedet, men som ifølge Nowocoat er ulovlige i brugssituationen.

– Vores mål er, at produktet vil være at finde i 80 procent af alle Danmarks cirka 500 byggemarkeder og havecentre i 2021. Forbruget af ulovlige midler er på årligt cirka 40 millioner liter. Vores godkendte algebekæmpelsesmiddel forventes at konvertere minimum fem procent af markedet, svarende til et forventet salg på ikke under to millioner liter i 2021, spår administrerende direktør i Nowocoat Ole Enevold Jensen.

Han fremhæver desuden virksomhedens såkaldte tagmaling, der er certificeret under DGNB som et særligt bæredygtighedsmærke.

– Vi har især fokus på de Verdensmål, der handler om sundhed og trivsel, anstændige jobs og økonomisk vækst, samt ansvarligt forbrug og produktion. Men hele tankegangen om ordentlige forhold fra start til slut for mennesker, produkter, sundhed og miljø er vigtige elementer for os, pointerer Ole Enevold Jensen.

Bæredygtig udvikling

Ole Enevold Jensen slår fast, at det er udvikling og innovation, der driver processen hos Nowocoat. Ansvarligt forbrug og produktion er drivkraften.

– Vi arbejder systematisk med en miljømæssig forsvarlig håndtering af kemi, produkter og affald i vores produktion. Derfor går vi efter bæredygtige mærker som Ecolabel og DGNB, eller vi udvikler en UV-lak som medfører en massiv reduktion i udledning af flygtige organiske opløsningsmidler, forklarer han.

Processerne går hånd-i-hånd med ordentlige, sikre jobs, sundhed og trivsel og mindre udsættelse for farlige kemikalier.

– Vi bruger mange ressourcer på at engagere, lede og støtte vores medarbejdere i bæredygtig udvikling. Vores Code of Conduct er sendt ud til alle leverandører, og vi sikrer gennem dialog, at alle arbejder med dette sæt af etiske regler, understreger Ole Enevold Jensen.

Relateret indhold