Enemærke & Petersen kan nu gå i gang med udviklingsprojektet “Den hjælpende hånd” i tæt samarbejde med Aarhus Universitet, 4Improve, BAT-kartellet, Dansk Byggeri, Tekniq og Danske Malermestre. Teamet har nemlig fået støtte af Grundejernes Investeringsfond til at påbegynde projektet.
– Vi har spottet et uforløst potentiale i at arbejde med kompetencesplit, hvor håndværkere hjælper hinanden med kompetencelette opgaver, siger proceschef Søren Christensen fra Enemærke & Petersen og fortsætter:
– Vi vil rigtigt gerne ind og afprøve hvor stor værdi og hvor store tidsbesparelser, vi kan få igennem kompetencesplit – og det kan vi nu med støtten fra Grundejernes Investeringsfond.
Søren Christensen mener, at projektet giver værdi hele vejen rundt.
– Når den enkelte håndværker får mere tid, betyder det også en bedre akkord og et bedre flow og arbejdsmiljø på pladsen, siger Søren Christensen.
Målet er samfundsbesparelser
Udviklingsprojektet “Den hjælpende hånd” er en direkte videreudvikling af forskningssamarbejde med innovationsfondsprojektet Revalue fra Aarhus Universitet.
Revalue kunne i slutningen af 2018 konkludere at god planlægning og ledelse i renoveringsprojekter kan mindske spildtiden på byggepladser og spare samfundet for 3,3 milliarder kroner om året. Nu tager Enemærke & Petersen, Revalue og partnerne fra 4Improve, BAT-kartellet, Dansk Byggeri, Tekniq og Danske Malermestre skridtet videre og undersøger mulige veje, hvori byggeriet kan hente besparelser til de offentlige bygherrer.