De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i faktiske tal var 161.700 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i 2016 mod 155.500 i 2015 – altså en fremgang på 6.200 beskæftigede. Det er især inden for nybyggeriet, at der er sket en fremgang, hvor der var en stigning på 3.700 inden for det seneste år. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.
– De nye tal for byggebeskæftigelsen vidner om, at der er tale om en branche med fremgang. Men vel at mærke en branche med en sund fremgang. Beskæftigelsen er steget med 6.200, og vi er nu ekstremt tæt på gennemsnitsbeskæftigelsen i det nye årtusinde, som har været på 161.200 – og her er der altså tale om en periode med en bragende højkonjunktur efterfulgt af en dyb krise, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri, og fortsætter:
– Det er det samme billede, vi ser i de månedlige konjunkturbarometre. Her hersker der ingen tvivl om, at vi bevæger os i den rigtige retning, men vi skal stadig holde os for øje, at der er stort set lige så mange, som er produktionsbegrænset på grund af manglende ordrer, som der er virksomheder, der mangler arbejdskraft.
Ifølge Dansk Byggeri er det nybyggeriet, der trækker det udviklingen i den rigtige retning.
– Når vi ser lidt nærmere på tallene for beskæftigelsen, er det helt tydeligt, at det er nybyggeriet, der driver fremgangen i øjeblikket. Her har der været en stigning på 3.700 personer det seneste år. Det er der som sådan ikke noget odiøst i, da antallet af nybyggede boliger også stiger i øjeblikket. Modsat er fremgangen inden for reparation og vedligeholdelse mere afdæmpet, hvor der blot var en stigning i beskæftigelsen på 700 personer inden for det seneste år, siger Andreas Fernstrøm.