10 millioner kroner. Så mange penge kan Brøndum-koncernen bryste sig af at have tjent før skat i seneste regnskabsår.
Og selv om det faktisk er en anelse ringere end det foregående år, hvor tallet ramte 10,2 millioner kroner, er man nu alligevel godt tilfreds på dirtektionsgangen, hvor administrerende direktør Tue Sjøntoft kalder resultatet for en arbejdssejr.
– Der er ingen tvivl om, at vi har vundet mange små kampe for at komme i mål med årets resultat i et regnskabsår, der startede næsten samtidig med den første nedlukning af Danmark. Alle medarbejdere i Brøndum fortjener stor ros for det kæmpe arbejde, der er gennemført i hele organisationen. Jeg er stolt over, at vi i et udfordrende år har evnet både at fastholde vores resultat og samtidig har forbedret vores forretnings- og indtjeningsgrundlag, siger han blandt andet.
Især aktiviteten indenfor service og fjernvarme, Brøndums kerneforretning, har været udfordret af covid-19 pandemien og omsætningen falder her med syv procent fra 598 millioner kroner til 554 millioner.
Artisk kulde hjælper på tallene
Men det er ikke alene projekterne i Danmark, der har bidraget til det samlede resultat for koncernen.
Også aktiviteterne i Grønland, der er Brøndums andet hjemmemarked har givet en betydelig omsætning og indtjening.
– Vi er enormt stolte over af være en stor arbejdsgiver og del af det grønlandske samfund, hvor vi beskæftiger næsten 100 medarbejdere. Vi er meget tilfredse med, at vores omsætning i Grønland er øget det seneste år og vi forventer også fremadrettet at se et højt aktivitetsniveau. Vi vil fortsat investere i Grønland og har derfor også åbnet vores kontor i Ilulissat igen, fortæller Tue Sjøntoft om aktiviteterne i det arktiske.
Brøndum lægger ikke skjul på, at covid-19 pandemien har givet benspænd med lavere aktivitet og svære betingelser for planlægning i dele af forretningen. Alligevel har Brøndum valgt at investere i årets løb:
– Trods de udfordrende forhold har vores medarbejdere evnet at sætte nye initiativer i gang, og vi har aktivt valgt at investere i vores servicesegment, ligesom vi har tilkøbt en fjernvarme- og industriafdeling i Aalborg – alt sammen for at styrke vores position i markedet, forklarer Tue Sjøntoft.
Koncernens ordrebeholdning er opgjort til 472 millioner kroner og er forøget med 114 millioner siden sidste år.
Sammen med en solid pipeline forventer ledelsen en stigning i aktivitetsniveauet i regnskabsåret 2021/22 og en omsætning på omkring 600-650 millioner samt et resultat før skat i niveauet 10-15 millioner kroner.