Borgmester stemte imod byggeriet på fælleden men udfører flertallets beslutning

Københavns Teknik- og miljøborgmester har selv stemt imod det kommende byggeri på Lærkesletten på Amager Fælled. Men selvom Ninna Hedager Olsen personlig mener, at projektet vil ødelægge værdifuld natur, så er de næste skridt taget for at gøre flertallets beslutning i Borgerrepræsentationen til virkelighed.
Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, borgmester, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune. Foto: Pressefoto Københavns Kommune.
Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, borgmester, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune. Foto: Pressefoto Københavns Kommune.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation stemte den 4. februar for, at Lærkesletten på Amager Fælled kan sælges til private investorer, der kan opføre boliger på det, der er mange københavnere bliver opfattet som værdifuld natur.

På Københavns Rådhus er Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedager Olsen fra Enhedslisten ikke tilhænger af, at Lærkesletten nu skal huse københavnere frem for sjældne padder og planter, men flertallet har talt, fortæller borgmesteren til Dagens Byggeri.

… ligesom med alle andre lokalplaner, som en borgmester har stemt imod, så kommer forvaltningen til at udføre flertallets beslutning.

Ninna Hedager Olsen

– Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været tilhænger af at ødelægge værdifuld natur for at bygge på fælleden. Men ligesom med alle andre lokalplaner, som en borgmester har stemt imod, så kommer forvaltningen til at udføre flertallets beslutning, lyder det fra Ninna Hedager Olsen.

Processen kører som vanligtDer venter nu et stort forarbejde med at få flertallets beslutning ført ud i livet, og den 16. november venter også et kommunalvalg, hvor meget tyder på, at Lærkeslette kommer til at spille en stor rolle, hvis man skal tro de mange udmeldinger, der allerede er kommet fra lokalpolitikere i hovedstaden, der er begyndt at føre valgkamp med baggrund i Borgerrepræsentationens beslutning fra den 4. februar.

Iblandt dem finder man ikke Ninna Hedager Olsen, der allerede har meldt ud, at hun ikke genopstiller til kommunalvalget, noget borgmesterens presseafdeling har gentaget overfor Dagens Byggeri.

Nu skal den videre proces i forbindelse med anlæggelsen af Københavns nye natur-nære kvarter sættes i gang, men det kommer ikke primært til at ske med udgangspunkt i Teknik- og Miljøborgmesterens kontor, fortæller Ninna Hedager Olsen.

– De næste skridt bliver ikke taget på mit kontor, men ude i forvaltningen, hvor man kommer til at håndtere det videre arbejde med lokalplanerne, miljøgodkendelser og behandling af byggeansøgninger og hvad det ellers indebærer, helt som vanligt, siger Ninna Hedager Olsen til Dagens Byggeri.

Relateret indhold