Book en jyde og spar penge

En opgørelse på byggetilbud.dk viser, at timeprisen på håndværkere i København er op til 25 procent højere end i Jylland.
Københavnske håndværkere er i gennemsnit en højere timepris end sine jyske kolleger. Nu sætter en opgørelse fra byggetilbud.dk tal på forskellene. Foto: Colourbox.
Københavnske håndværkere er i gennemsnit en højere timepris end sine jyske kolleger. Nu sætter en opgørelse fra byggetilbud.dk tal på forskellene. Foto: Colourbox.

Her er tallene

  • Gennemsnitlige timepriser i kr. ekskl. moms fra byggetilbud.dk. Først pris er tal for jyske håndværkere. Tallet i parantes er fra København.
  • Tømrer: 337,16 (422,40)
  • Maler: 293,67 (306,36)
  • Murer: 381,32 (424,46)
  • Elektriker: 412,84 (444,12)
  • VVS-installatør: 431,67 (512,08)

Gennemsnitsprisen for en tømrer i Jylland er 337,16 kr i timen, mens gennemsnitsprisen for en tømrer i København er næsten 100 kr dyrere, nemlig 422,40 kr i timen. Den københavnske tømrer er således 25,28 procent dyrere end sin jyske kollega. Alle priser er opgjort ekskl. moms.

Det viser en opgørelse af over 200 tømrerfirmaer, som har indtastet deres timepriser på tilbudsportalen Byggetilbud.dk. Antallet er under, hvad man officielt betegner som et repræsentativt grundlag, men ifølge Martin Molusson, ejer og indehaver af portalen, er der hold i opgørelsen:

– Det er ikke kun i tømrerfaget, at der er penge at spare for bygherrer ved at kigge over Storebælt. En tilsvarende opgørelse af timepriser fra henholdsvis murere, malere, elektrikere og VVS-installatører, viser samme tendens, siger han og fortsætter:

– De fleste byggeopgaver afregnes med fast tilbud nu om dage, og i den forstand kan timeprisen naturligvis være irrelevant, og så alligevel ikke. For især ved større byggeprojekter kommer der ofte uforudsete udgifter, som ikke var med i det oprindelige tilbud, og her er det vigtigt, at man på forhånd har aftalt med entreprenøren, hvad han kan tillade sig at tage i timen for ekstraopgaver, mener Martin Molusson.

Relateret indhold