Bjarke Ingels investerer millioner i danskers amerikanske kontor-eventyr

Serieiværksætter Morten Meisner-Jensen har fundet cirka 80 risikovillige millioner til at redefinere måden hvorpå, man tænker kontorbyggeri.
Et af Rooms seneste produkter er denne lille kasse til møder i storrums kontorer. Bjarke Ingels har valgt at hoppe med på vognen. Pressefoto.
Et af Rooms seneste produkter er denne lille kasse til møder i storrums kontorer. Bjarke Ingels har valgt at hoppe med på vognen. Pressefoto.

Om Room

  • Room blev lanceret i maj 2018 af serie-iværksætterne Morten Meisner-Jensen og Brian Chen
  • Allerede kort efter lanceringen blev Room kåret af TIME Magazine som ‘Best Inventions of 2018’.
  • Ved udgangen af 2019 havde Room en omsætning på mere end 200 millioner kroner.

Den amerikanske startup-succes Room, der er drevet af den danske stifter og serieiværksætter Morten Meisner-Jensen, kan glæde sig over en større kapitalindsprøjtning på 80 millioner danske kroner fra blandt andre stjernearkitekt Bjarke Ingels og førende venturefonde fra Silicon Valley. Samtidig indtræder Bjarke Ingels i Rooms advisory board.

Investeringen kommer på bagkant af corona-pandemien, der ifølge stifter af Room, Morten Meisner-Jensen, har haft store konsekvenser for, hvordan vi anskuer vores måder at arbejde på:

– I de seneste år har vi set en stigende global efterspørgsel på korttidsleje, co-working og mere fleksible arbejdspladser. Den efterspørgsel er blevet kraftigt accelereret af den verdensomspændende corona-pandemi, der nu stiller store krav til forandring og bedre arbejdsmiljø, siger stifter Morten Meisner-Jensen.

Vækstrejse med tre nye produkter

Det tocifrede millionbeløb skal bruges til at fortsætte Rooms videre vækstrejse og udvide virksomhedens produktportefølje, der allerede den næste måned byder på tre nye produkter.

Således får virksomhedens kerneprodukt, en lydisoleret telefonboks, der giver ansatte i storrumskontorer muligheden for at søge ro til et vigtigt opkald eller en opgave, selskab af flere modulære arkitekturløsninger, der skal imødekomme behovet for fleksibilitet, effektivitet og koncentration i de åbne kontorlandskaber.

Blandt andet et modulært mødelokale for to til fire personer og et privat kontor, der gør social distancering muligt – alt sammen uden behov for ombygning eller renovering.

Morten Meisner-Jensen kan se frem til mere likviditet, så han kan ekspandere med sin virksomhed Room. Pressefoto.
Morten Meisner-Jensen kan se frem til mere likviditet, så han kan ekspandere med sin virksomhed Room. Pressefoto.

Bjarke Ingels selv ser frem til at komme med til at præge markedet for modulær arkitektur, hvor han glæder sig over at træde ind i Rooms advisory board:

– Adgang til bedre arkitektur bør være lettere tilgængeligt for alle. I mine øjne er Room en stærk demokratiserende løsning, som kan bane vejen for, at flere kan få større fleksibilitet ind i deres arbejdsmiljø, siger han.

Relateret indhold