Bjarke Ingels: BNS matcher vores dagsorden om hedonistisk bæredygtighed

De seneste ni måneder har BNS skabt fundamentet for at kunne bistå bygherrer med realiseringen af bæredygtige byggerier - til glæde for flere samarbejdspartnere heriblandt arkitektvirksomheden BIG.
Den verdenskendte arkitekt, Bjarke Ingels, glæder sig over BNS' udvikling og ambitioner inden for bæredygtigt byggeri.
Den verdenskendte arkitekt, Bjarke Ingels, glæder sig over BNS' udvikling og ambitioner inden for bæredygtigt byggeri.

Da Martin Palmquist satte sig i direktørstolen i sommeren 2021, var det med ét meget klart mål; at gøre BNS til én af Danmarks dygtigste entreprenører.

Det skal blandt andet ske ved at bidrage til udviklingen af bæredygtigt byggeri og medvirke til, at arkitektur, bæredygtighed, livskvalitet og skabervilje går hånd i hånd.

Læs også: Konstruktøren, elitesportsmanden og frontfigur for genanvendelse: Hvis alle kun følger udviklingen, er der ingen til at skabe den

I dag – ni måneder senere – er Martin Palmquist og BNS kommet godt fra start med en stærk pipeline og berøringsflade i markedet og har dermed skabt et fundament for vækst i de kommende år.

Udviklingen og ambitionerne er noget, der glæder arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG), som særligt har udmærket sig ved netop at bruge arkitekturen til at skabe miljøer, hvor fællesskab, læring, intelligent ressourceforbrug og CO2-besparende løsninger er grundelementer:

– Vi er glade for at se Martin Palmquist for enden af bordet i BNS, som vi ser, som en interessant samarbejdspartner, når det kommer til både nybyggeri såvel som innovative ombygninger og renoveringer i forlængelse af den grønne omstilling, siger arkitekt Bjarke Ingels og uddyber:

– Vores dagsorden om hedonistisk bæredygtighed; at den bæredygtige bygning eller by ikke kun er bedre for miljøet, men også kan tænkes og tegnes og bygges, så den øger livskvaliteten for de mennesker, der bebor den, matcher godt med BNS’ og Martin Palmquists store erfaring med og fokus på bæredygtigt byggeri.

Sidste år købte den verdenskendte arkitektvirksomhed sig ind i Pihl-koncernen, som BNS er en del af, men relationen går længere tilbage til blandt andet BIG og BNS' samarbejde på renoveringen og ombygningen af Gl. Hellerup Gymnasium (foto).
Sidste år købte den verdenskendte arkitektvirksomhed sig ind i Pihl-koncernen, som BNS er en del af, men relationen går længere tilbage til blandt andet BIG og BNS’ samarbejde på renoveringen og ombygningen af Gl. Hellerup Gymnasium (foto).

Udfordrer branchen med kompetent hold

BNS’ bæredygtige ambitioner afspejler sig også i virksomhedens oprustning på lederfronten.

I de første måneder af 2022 har man budt velkommen til nye tilbuds- og projektfolk, som stort set alle kommer med en baggrund i MT Højgaard og NCC, hvor Martin Palmquist selv har været toneangiven og har stået for væsentlige komplekse byggeopgaver med bæredygtighedscertificeringerne DGNB og Svanemærket. De nye medarbejderne er i stor stil tidligere ansatte under Martin Palmquist og har de nødvendige egenskaber, der skal være for at løfte BNS sammen med de øvrige kompetente medarbejdere:

– BNS har store ambitioner i forhold til vækst over de kommende år, men vores mål om også at bidrage til udviklingen af bæredygtigt byggeri er lige så ambitiøse. Certificeringer kommer til at være afgørende på denne rejse, men de kan ikke stå alene. Vi skal også turde at udfordre os selv, de projekterende og bygherrerne med gode og inkluderende ideer, der innoverer vores byggeprojekter på flere parametre. Det kan vi gøre med de profiler, vi har på holdet, siger Martin Palmquist.

Skal være i liga med sværvægterne

Foruden at fastholde førerpositionen indenfor byggeri, hvor både det miljømæssige, økonomiske og sociale aspekt er i fokus, er ambitionen at nå entreprenørens fulde vækstpotentiale ved at udvide repertoiret fra små og mellemstore boliger, skoler og institutionsbyggerier til også at konkurrere om de helt store byggesager.

BNS har bl.a. oprustet på medarbejderfronten med ansættelsen af erfarne profiler indenfor tilbud og projektledelse med fokus på bæredygtighedscertificeret byggeri, og BNS’ logo hænger igen på byggepladserne på flere spændende nybyggerier og renoveringsprojekter heriblandt 64 nye, DGNB-certificerede ældreboliger på friplejehjemmet Magdalene Mariehjemmet:

– Jeg har en klar målsætning om, at BNS skal være i liga med sværvægterne i dansk byggeri. Men virksomhedens fundamentet skal være på plads, inden vi for alvor sætter kurs i den retning. Derfor har fokus i første omgang været at konsolidere BNS i branchen på ny. Med fintunede kernekompetencer, flere stærke profiler på teamet og en solid profil som en entreprenør, der forsøger at tænke miljø, trivsel og genanvendelse ind i alt, vi gør, er fundamentet nu på plads. BNS er nu tilbage for fuld styrke, og vi træder nu ind i næste fase, hvor vi for alvor starter vores vækstrejse over de kommende år, siger Martin Palmquist.

Relateret indhold