Betonblokke hives ud af hospitalsmur

I begyndelsen af maj kunne håndværkerne hive 20 tonstunge betonklodser ud af ydervæggene på Regionshospitalet Viborg. Dermed så hospitalets kælder dagslys for første gang i godt 40 år.
Der er blevet skåret tyve huller til vinduer i den eksisterende bygning. Foto: Hospitalsenhed Midt.
Der er blevet skåret tyve huller til vinduer i den eksisterende bygning. Foto: Hospitalsenhed Midt.

Efter godt 40 år uden dagslys skinnede solen for første gang ind i kælderen under Regionshospitalet Viborg. I forbindelse med ombygningen og udvidelsen af det eksisterende hospital bliver medarbejdernes tidligere omklædningsrum under hospitalet bygget om til kontorer. Det kræver dagslys og dermed også vinduer, og i starten af maj blev en række betonklodser derfor hevet ud, så der fremover er udsyn til hospitalets kommende forplads fra de nye kontorer.

Enkelte af betonklodserne krævede insisterende overtalelse i form af en trykluftshammer, men langt hovedparten af betonklodserne på mellem 1 og 1,8 tons lod sig frivilligt trække ud af muren.

Etableringen af de nye kontorer er en del af det omfattende kvalitetsfondsbyggeri til i alt 1,164 milliarder kroner på hospitalet i Viborg. Her har man tidligere bygget blandt andet nyt p-hus, patologisk institut og Vestdansk Center for Rygmarvsskade, ligesom dele af hospitalet allerede er blevet bygget om. Aktuelt bygges der på det største delprojekt – et nyt akutcenter på 24.000 kvadratmeter, hvor byggeriet af råhuset er i fuld gang. Samtidig bygges der fortsat om i dele af det eksisterende hospital, herunder altså blandt andet forvandlingen af omklædningsrum til lyse kontorer.

Se arbejdet med at hive betonblokkene ud af de gamle hospitalsvægge.

Relateret indhold