Arkitema vinder stor renoveringsopgave

I team med Enemærke & Petersen, Danakon og Spangenberg & Madsen har Arkitema vundet opgaven om en omfattende renovering af 373 rækkehuse i Næstved.
Arkitema skal renovere 373 rækkehuse i Næstved. Foto: Colourbox.
Arkitema skal renovere 373 rækkehuse i Næstved. Foto: Colourbox.

Arkitema har fået ansvaret for at fremtidssikre 373 boliger i den sydlige del af Næstved, så området bliver attraktivt for moderne familier. Det fortæller Arkitema i en pressemeddelelse.

Boligerne ligger i Birkehegnet og er opført i årene 1979-1982, og nu skal området igennem en gennemgribende renovering med en budgetramme på 160,9 millioner kroner. Ud af de 373 boliger bliver 85 omdannet til tilgængelighedsboliger.

Tag- og facaderenovering

BoligNæstved er bygherre på projektet, som har valgt Arkitema som arkitekt og Enemærke & Petersen som entreprenører, mens Danakon og Spangenberg & Madsen er ingeniører på projektet.

Projektet omfatter tag- og facaderenovering samt etablering af ventilation i de 373 boliger. Derudover skal bebyggelsens otte fælleshuse gennemgå facade- og tagrenoveringer samt mindre istandsættelses- og ombygningsarbejder.

Renoveringen omfatter også en renovering af udearealerne. Her skal livet imellem husene sikres ved nye haveplaner samt multibaner, der kan skabe et område med attraktioner og rig mulighed for forskellige aktiviteter. Samtidig bliver udearealerne terrænreguleret omkring de 85 tilgængelighedsboliger

Bygningerne forventes at stå færdige i 2016.

Relateret indhold