Arbejdstilsynet indfører nyt gebyr for skærpet tilsyn

Fra 1. september 2020 træder nye regler i kraft. Får en virksomhed til den tid forbud mod at fortsætte arbejdet, koster et nyt besøg fra tilsynet yderligere 10.000 kroner.
Det bliver dyrere at overtræde arbejdsmiljøloven, så det er med at holde godt øje med uregelmæssigheder. Modelfoto: Colourbox.
Det bliver dyrere at overtræde arbejdsmiljøloven, så det er med at holde godt øje med uregelmæssigheder. Modelfoto: Colourbox.

Har en virksomhed pr. 1. september fået ét eller flere forbud mod, at samme virksomhed fortsætter arbejdet på grund af overhængende og betydelig fare for de ansatte – ja så kommer det til at koste ekstra, når Arbejdstilsynet kommer retur for at tjekke forholdene. Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Det overordnede formål med det skærpede tilsyn er at kontrollere, om virksomheden har rettet sig efter forbuddet eller forbuddene og sikre at virksomhedens hovedarbejdsprocesser på arbejdsstedet bliver udført forsvarligt.

De nærmere regler for skærpet tilsyn og opkrævning af gebyr er fastsat i en bekendtgørelse. Bekendtgørelsen er udstedt og offentliggjort 1. juli, men vil først træde i kraft den 1. september 2020.

Det betyder, at skærpet tilsyn vil blive gennemført på baggrund af forbud, som Arbejdstilsynet giver fra og med 1. september 2020.

Hvis en virksomhed får et skærpet tilsyn, bliver det offentliggjort på Arbejdstilsynets hjemmeside at.dk under virksomhedens smileystatus.

Den nye bekendtgørelse er en del af den politiske aftale fra foråret 2019 om en ny og forbedret arbejdsmiljøindsats og ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Relateret indhold