AB-systemet revideres

Byggeriets aftalevilkår skal til revision. Energistyrelsen stiller sekretariat til rådighed for AB-udvalget.
AB-system har stået i over 20 år og skal nu til service. Foto: Colourbox.
AB-system har stået i over 20 år og skal nu til service. Foto: Colourbox.

Det nuværende AB-system har stået i over 20 år, og det skal nu til service. Udvalget, der skal i gang med at revidere AB-systemet, rummer 14 centrale repræsentanter fra Bygge- og Anlægssektoren, skriver Energistyrelsen.

Byggebranchen har moderniseret sig og det gamle AB-system skal revideres for at kunne følge med. Som det ser ud nu, er der for mange voldgiftssager med dyre omkostninger og langvarige processer til følge.

Jeg ser meget frem til at starte det spændende arbejde med byggeriets parter, og glæder mig til at dykke ned i de mange problemstillinger, der findes i en så kompleks branche som byggeriet.

Lone Fønss Schrøder Revideringsudvalget

Øget produktivitet

Målet med revideringen er at øge produktiviteten i dansk byggeri og sikre, at reglerne lever op til den moderne byggebranchens behov. Lone Fønss Schrøder bliver formand for udvalget, skriver Energistyrelsen.

– Jeg ser meget frem til at starte det spændende arbejde med byggeriets parter, og glæder mig til at dykke ned i de mange problemstillinger, der findes i en så kompleks branche som byggeriet, siger Lone Fønss Schrøder.

Energistyrelsen påpeger, at en følge af revideringen bliver større gennemsigtighed i det aftaleretlige grundlag for dansk byggeri, der vil tiltrække udenlandske investorer og virksomheder.

Relateret indhold