7 ambulancestationer klar på kort tid

De to første af Region Sjællands syv nye ambulancestationer står klar til februar, mens resten følger efter i løbet af året.
Ambulancestationen i Ringsted i nov. sidste år. Foto: Nicolai Norman Hansen, WSP.
Ambulancestationen i Ringsted i nov. sidste år. Foto: Nicolai Norman Hansen, WSP.

I løbet af 2024 vil syv nyetablerede ambulancestationer i Ringsted, Stege, Haslev, Faxe, Nørre Alslev, Vordingborg og Køge indgå som en del af Region Sjællands nye ambulancetjeneste Ambulance Sjælland i Midt, Øst- og Sydsjælland.

Byggeriet er planlagt i forskellige etaper og stationerne i Ringsted og Stege forventes at stå klar som de første stationer i februar 2024. Her vil ambulancebehandlerne blive mødt af et opgraderet sundhedsfagligt miljø med fællesrum, hvile-, trænings- og undervisningslokaler.

Læs også: For få faglærte øger risiko for gør-det-selv-bølge

De fem næste ambulancestationer bliver færdige i løbet af året og vil give plads til flere ambulancer, hurtigere udrykning og forventeligt mere akutbehandling i ambulancerne – i sidste ende for at komme de lokale borgere til gode.

Gentænkt og fornyet samarbejdsform

Udviklingen og planlægningen af de syv ambulancestationer er sket i samarbejde mellem bygherren Præhospitalt Center – Region Sjælland, bygherrerådgiver WSP og arkitektfirmaet Urban Power.

Den korte tid, udviklingen og byggeriet af de syv stationer i forskellige etaper har taget, har krævet god koordination og kommunikation mellem de involverede parter, fortæller Henrik Bjørn Christensen, bygherrerådgiver og projektleder ved WSP:

– Vi har været meget imponerede over, hvordan samarbejdsformen er blevet gentænkt og fornyet i et projekt som dette med etableringen af syv ambulancestationer på samme tid. Præhospitalt Center har i den grad været med til at sikre et usædvanligt godt samarbejde i projektet.

Design tilpasset forskellige behov

Urban Power har tegnet ambulancestationerne ud fra en designstrategi, der giver en sammenhængende identitet og har gjort det muligt at tilpasse grunddesignet til de lokale betingelser og de forskellige lokationers forskellige behov.

Læs også: Planer ændret: Entreprenør tager over for MT Højgaard

Det fortæller Arne Cermak Nielsen, arkitekt og partner i arkitektfirmaet Urban Power:

– Det er noget helt særligt at bidrage til det akutte beredskab og skabe gode og inspirerende rammer for det sundhedsfaglige miljø på de nye stationer. De syv stationer bliver etableret i forskudte etaper, og det kræver et tillidsfuldt og fokuseret samarbejde at sikre en stabil og ensartet fremdrift i realiseringsfasen.

Relateret indhold