40 store moduler til Nyt OUH

Udlejningsvirksomheden Ajos har netop leveret de første af i alt 40 skurvogne til sygehusbyggeriet i Odense.
Ajos har netop leveret de første fire skurvogne af en samlet levering på 40 til Nyt OUH. Foto: Ajos.
Ajos har netop leveret de første fire skurvogne af en samlet levering på 40 til Nyt OUH. Foto: Ajos.

Et nyt og omfattende sygehusbyggeri tager form ved Odense. Det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) forventes at stå færdigt i slutningen af 2022. Med en størrelse på 247.000 kvadratmeter og et budget på 6,3 milliarder kroner bliver det nye universitetshospital det største nybyggede sygehus i Danmark.

Byggeprocessen er i fuld gang, og den bliver understøttet af Ajos, der netop har leveret de første af i alt 40 skurvogne til byggepladsen, hvor de er lejet for en toårig periode.

– De første fire skurvogne blev som aftalt leveret i uge 26, og de resterende opsættes efter sommerferien, heraf de fleste nybyggede fra vores danske modulleverandør. Alle 40 skurvogne er 20-mands moduler, som indeholder omklædningsfaciliteter med to bad, to toiletter, fire vaske og 20 dobbeltskabe, siger Johnny Bak Pedersen, afdelingschef for skure i Ajos.

God planlægning og god dialog

Aftalen kom på plads efter en direkte henvendelse fra italienske JV CMB/Itinera, der har vundet alle hovedudbud på byggeriet af sygehuset, til Ajos om at komme med et bud på en skurvognsløsning. En besigtigelse af byggepladsen af Ajos’ fagfolk dannede fundamentet for en dialog, hvor krav og konkrete løsninger blev afklaret.

– Første skridt til et succesfuldt samarbejde begynder med god planlægning. Man kommer langt med en god dialog, og vi var meget fokuserede og reagerede hurtigt på kundens spørgsmål. Vi efterlever for det første kundens krav, men derudover er det vigtigt at være til stede for kunden og yde et højt serviceniveau, siger udlejningskoordinator i Ajos, Nanna Pedersen, der har den direkte kontakt til JV CMB/Itinera døgnet rundt.

20-mands moduler vinder frem

I forvejen råder Ajos over cirka 100 20-mands skurvogne, og det antal bliver med ordren til OUH nu øget med 30. Det er således en massiv investering, Ajos har foretaget for at følge med efterspørgslen.

– Ajos ser større og større behov for denne type løsninger, og vi investerer derfor løbende i nye 20-mands moduler. Vi har rigtig mange kunder, som er begyndt at anvende 20-mands moduler på deres byggepladser. Blandt andet fordi de er indrettet optimalt. Det betyder, at entreprenøren slipper for at have halvtomme vogne stående på byggepladsen, hvilket sparer både plads og penge, siger Johnny Bak Pedersen.

Ajos’ skurvogne er alle udstyret med LED-belysning og kan også leveres med varmepumper, der er med til at sikre et lavt forbrug af elektricitet og et godt indeklima, såvel som varmepumper er med til at reducere unødigt CO2-udslip.

Relateret indhold