28 russiske femern-arbejdere udvises

Alle 28 anholdte russiske sømænd på Femern-byggeriet har fået en bøde for at arbejde illegalt og afventer nu udvisning.
Der skal være ordnede forhold på byggeriet af Femern-tunnelen hele vejen rundt, lyder det fra bygherren, Femern A/S. Det er der tilsyneladende ikke. Pressefoto.
Der skal være ordnede forhold på byggeriet af Femern-tunnelen hele vejen rundt, lyder det fra bygherren, Femern A/S. Det er der tilsyneladende ikke. Pressefoto.

Der er faldet afgørelse i sagerne mod de 28 russiske sømænd, der i tirsdag blev anholdt ved Rødbyhavn. Det skriver Fagbladet 3F.

– Udlændingestyrelsen har behandlet alle sigtelserne og udfaldet er, som vi forventede. Alle 28 søfolk har fået en bøde for ulovligt arbejde i Danmark. Derudover får de et indrejseforbud på to år, siger politiinspektør Peter Compen, der er leder af udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi Fagbladet 3F.

Afgørelsen medfører også, at de alle udvises af landet. Og ifølge Udlændingestyrelsen følger der et 2-årigt indrejseforbud.

Politiet vil nu rette fokus mod arbejdsgiveren, det hollandske konsortium Fehmarn Belt Contractors, og se hvilke konsekvenser sagerne vil få.

Hos konsortiet er man af den opfattelse, at der ikke er foregået noget ulovligt eller strafbart.

– FBC er af den opfattelse, at FN’s konvention om søfarendes arbejdsforhold (MLC) gælder for mandskabet på de internationale fartøjer, der er i gang i Rødbyhavn under Femern Bælt-projektet. Alle de arresterede besætningsmedlemmer arbejder i overensstemmelse med MLC’s regulativer, skrev pressetalsmand Arno Schikker til Fagbladet 3F.

Relateret indhold