Når Folkemødet 2024 sætter i gang på Bornholm d. 13. juni, vil 31 partnerorganisationer fra bygge- og anlægssektorens værdikæde stå klar på det nye arkitekttegnede og dynamiske område ByggePladsen.
ByggePladsen består af fire arkitekttegnede scener, der skal samler bygge- og anlægsbranchen nøgleaktører om en lang række aktiviteter, udstillinger, debatter, receptioner og workshops; alle med relation til branchen. Håbet er, at området vil skabe grobund for meningsfulde samtaler og fremtidige initiativer.
Det er DI Byggeri, Henning Larsen Arkitekter og Stark, der står bag etableringen af området. For Anders Stouge, direktør for DI Byggeri, er etableringen af ByggePladsen et vigtigt skridt på vejen mod at synliggøre sektorens betydning i samfundet.
Læs også: Cirkulær byggeplads: Ideudvikler mens byggeriet står på
Den skal samtidig skabe opmærksomhed om de store forandringer, herunder den grønne omstilling, uddannelse og fremtidig rekruttering, som præger sektoren og samfundet.
– ByggePladsen er ikke kun en traditionel byggeplads, men et samlingspunkt for alle som påvirkes og er afhængige af vores byggerier, og som understreger den enorme betydning, bygge- og anlægssektoren har i samfundet, siger Anders Stouge.
Et mødested for hele byggebranchen
ByggePladsens sceneområde, der får fire pavilloner og skal huse forskellige begivenheder, er udformet af Henning Larsen. Hovedgrebet er inspireret af Bornholms karakteristiske pejlemærker såsom Utzons vandtårn, røgerierne, Dueodde fyr og øens sømærker.
Sceneområdet bygges op i strukturer og materialer kendt fra de traditionelle stilladssystemer. Det får plads på kanten af klipperne og med kig over Østersøen.
– I tæt samarbejde med DI Byggeri og Stark har vi designet et sceneområde med fokus på design for adskillelse og cirkularitet, som gør det muligt at skabe et mødested for hele byggebranchen på Folkemødet – ikke bare i år, men også de næste år, siger Eva Ravnborg, Country Market Director Denmark, Henning Larsen
Skal understøtte det cirkulære perspektiv
Stark har påtaget sig opgaven med den fysiske etablering af ByggePladsen i samarbejde med lokale virksomheder på Bornholm. Opmærksomheden er især rettet mod, hvordan scenernes kan pakkes sammen og sættes op igen år efter år.
På den måde understøtter konstruktionen det cirkulære perspektiv og idegrundlaget bag ByggepPladsen om at skabe en velfungerende og indbydende plads, som har et minimalt aftryk på omgivelserne.
Læs også: Danske arkitekter fremhæves for deres almene boligprojekter
– Vi bidrager med noget af det, vi er bedst til i Stark, nemlig netværk, distribution og de cirkulære partnerskaber. Sammen med vores gode samarbejdspartnere sætter vi fokus på bæredygtigt byggeri. Det er ByggePladsen et fantastisk eksempel på, og vi er stolte bidragsydere, siger CEO i Stark Danmark, Britta Korre Stenholt.
Fra den 13. til 15. juni vil ByggePladsen være vært for over 65 aktiviteter, udstillinger, debatter, receptioner og workshops om alt fra grøn omstilling og diversitet til uddannelse og fremtidens arbejdskraft.
Programmet for Folkemødet 2024 offentliggøres medio maj her.