De skulle være med til at gøre Nakskov til en spændende og attraktiv by i provinsen. En levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland.
Men som mange andre byggeprojekter har galoperende materialepriser væltet budgettet for Havnebygningen og Honnørkajen. Det oprindelige projekt skulle koste 30,7 mio. kroner, men pengene rakte pludselig ikke længere.
Det ser dog ud til at kunne realiseres alligevel takket være en ekstra bevilling fra A.P. Møller Fonden, som giver yderligere 7,2 mio. kroner til at dække prisstigningerne på materialer.
– Vi er utroligt taknemmelige for den yderligere bevilling fra A.P. Møller Fonden, siger programdirektør i initiativet Nakskov 2030 Tim Jeppesen.
Et initiativ med udviklings- og investeringsplaner, som skal sende Nakskov godt ind i fremtiden og som er vedtaget af Lolland Kommune i 2019.
– Uden bevillingen havde vi nok været nødt til at reducere projektet, og vi havde ikke kunnet realisere det spændende hus, parterne i Nakskov 2030 oprindeligt er blevet enige om.
Plus ekstra 5 mio. kroner
Ekstra støtte kommer der også fra partnerne i Nakskov 2030. Partnerne har omprioriteret 5 mio. kroner, som var afsat af til projektet Byens Hotel, og sender dem nu i stedet til Havnebygningen og Honnørkaj.
Ideen med Byens Hotel var at give tilskud til, at en privat aktør kunne etablere et nyt hotel på den betingelse, at hotellet skulle række ud i lokalsamfundet og tilbyde sig som et nyt mødested i Nakskov.
Hotellet skulle blive til et fælles rum for byen med offentlige funktioner og muligheder for at mødes, afholde fællesspisninger, lokale arrangementer mm. Der skulle derfor være café eller restaurant, mødefaciliteter, hyggeområde mv.
– Mange af tankerne med Byens Hotel bliver nu realiseret i Havnebygningen. Derfor giver det god mening, at Nakskov 2030 koncentrerer ressourcerne i Havnebygningen. Jo bedre vi lykkes med at udvikle hotel og Havnebygning i et tæt samarbejde, jo bedre er det for livet i byen og på havnen, siger Tim Jeppesen.
Sådan bliver Nakskov en fantastisk by
Nakskov 2030 gennemføres i et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og foreningen Realdania.
Nakskov 2030 er et ambitiøst initiativ, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland.
I Nakskov 2030 koncentreres udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.