1.500 fodboldspillere jubler: Klubhus står endelig klar

Med et nyt, 900 kvm klubhus skinner solen endelig på udendørsidrætsforeningerne i Hørsholm Idrætspark, der har været stuvet sammen i trange og gamle bygninger. Otte år tog det, fra klubberne afleverede deres prospekt til kommunen.
Det nye klubhus bliver hjemsted for de udendørsidrætter, der holder til i Hørsholm Idrætspark. Udover bl.a. omklædningsrum og forsamlingsrum får klubhusets terrasse udsigt til fodboldklubben HUI's opvisningsbane. Visualisering: Hørsholm Kommune/Mangor & Nagel
Det nye klubhus bliver hjemsted for de udendørsidrætter, der holder til i Hørsholm Idrætspark. Udover bl.a. omklædningsrum og forsamlingsrum får klubhusets terrasse udsigt til fodboldklubben HUI's opvisningsbane. Visualisering: Hørsholm Kommune/Mangor & Nagel

Udendørsidrætternes klubhus, Hørsholm Idrætspark

  • Bygherre: Hørsholm Kommune
  • Lejer: Hørsholm Usserød Idrætsklub
  • Bygherrerådgiver: Cowi og Mangor & Nagel
  • Totalentreprenør: A/S Botica Entreprise
  • Ingeniør: Per Hagemann F.R.I. Rådgivende Ingeniører
  • Byggestart: Oktober 2021
  • Afsluttet: Januar 2023
  • Budget: 28 mio. kr.
  • Omfang: 900 kvm, 2 etager med otte omklædningsrum, depotrum, dommeromklædning, vaskerum, forsamlingsrum, møderum, taktikrum, foyer, anretterkøkken mv.
  • Kilde: Byggefakta

Idrætsforeningerne i Hørsholm Idrætspark har haft trange kår gennem mange år, og på et tidspunkt – for otte år siden – indleverede de foreninger, der dyrker udendørsidræt, et prospekt til Hørsholm Kommune for at få sparket gang i en opgradering af klubfaciliteterne i idrætsparkens ældste bygninger.

Endelig i oktober 2021 blev spaden stukket i jorden, og siden er det toetagers klubhus med udsigt over opvisningsbanen samt både omklædning, forsamlingsrum, møderum, taktikrum, anretterkøkken m.v. skudt op af jorden lige ved siden af opvisningsbanen.

Nederste etage består af otte omklædningsrum, depotrum, dommeromklædning samt vaskerum. Trapper herfra fører op til klubhusets lette og lyse hjerte med forsamlingsrum, møderum, taktikrum, foyer, anretterkøkken samt adgang til en stor overdækket terrasse langs bygningens sydlige facade.

Endelig indvielse

D. 21. februar er det endelig tid til den indvielse og ibrugtagen, som klubberne har ventet så længe på.

– Det er spændende og fantastisk, at det nye og længe ventede klubhus bliver taget i brug. Jeg glæder mig til at følge brugen af det hos de foreninger og fritidsbrugere, der får deres daglige gang i klubhuset, udtaler formanden for kommunens Sports-, Sundheds- og Kulturudvalg, Caroline Victoria Christensen.

Også formanden for fodboldafdelingen i Hørsholm Usserød Idrætsklub (HUI), Bo Rømer, ser frem til, at klubbens godt 1.500 fodboldspillere, trænere og ledere kan tage de nye faciliteter i brug.

– Vi glæder os til at få endnu bedre rammer til at udvikle klubmiljøet omkring fodboldklubbens mange børn og voksne. Både dem på banen og dem, der står på siden, siger han.

Relateret indhold