Om Universitetsbyen
- Universitetsbyen har en central placering i Aarhus i nær tilknytning til Universitetsparken.
- Området har siden FEAS’ overtagelse af det tidligere kommunehospitalsområde i 2019 været under ombygning til et campusområde med forsknings- og undervisningsfaciliteter for Aarhus Universitet samt forskellige tilknyttede funktioner som f.eks. studieboliger og erhverv mv.
- Området udvikles over en periode på ca. 10 år.
Vinderen af af totalentreprisekonkurrencen for Aarhus BSS i Universitetsbyen i Aarhus er i dag blevet offentliggjort.
Det blev A. Enggaard, som leverede et visionært og iøjnefaldende projekt for, hvordan Universitetsbyens centrale del skal ombygges. Teamet består ud over A. Enggaard af Aart Architects, Lytt Landscape samt Niras som ingeniør.
Projektet omfatter cirka 37.000 kvadratmeter studie- og forskningsfaciliteter, herunder et stort auditorium til 800 personer, der kommer til at kunne underinddeles til flere auditorier. Auditoriet bliver dermed Aarhus Universitetets største auditorium og et centrum i Universitetsbyen.
Projektet indeholder desuden to overdækkede gårdrum, der sammenbinder de oprindelige bygninger, og som kommer til at være naturlige samlingsområder for de to institutter under Aarhus BSS, som projektet kommer til at huse.
Nyskabende miljø
– Med dette forslag får vi et rigtig spændende, indbydende og nyskabende universitetsmiljø, der til fulde opfylder de ønsker og behov, vi på Aarhus BSS har haft til faciliteterne. Jeg ser meget frem til, at byggeriet står færdigt i 2025, og vores berørte institutter kan flytte ind i deres nye lokaler, siger dekan Thomas Pallesen fra Aarhus BSS, der glæder sig over det vindende forslag.
Den kommende etape af Universitetsbyen kommer til at huse Institut for Økonomi (ECON) og Institut for Virksomhedsledelse (MGMT) under Aarhus Universitetets fakultet, BSS – School of Business and Social Sciences. Aarhus BSS flytter således deres aktiviteter fra Fuglesangs Allé til den nye placering i Universitetsbyen i 2025, hvor byggeriet skal stå færdigt.
Det er Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS), der er bygherre på projektet med Aarhus Universitet som lejer.
Sigter efter DGNB-guld
Administrerende direktør for FEAS, Jørgen Lang, understreger, at bæredygtighed er et væsentligt hensyn i dag.
– Projektet her er ambitiøst og visionært, og understøtter helhedsplanens visioner for udviklingen af området som bæredygtigt byområde, der kommer til at emme af liv 24/7. Som bygherre arbejder vi målrettet på gode og bæredygtige løsninger, og er stolte over, at projektet også sigter efter DGNB Guld certifikat – på niveau med den præcertificering, som vi netop har opnået for Universitetsbyen som byområde.