Bedømmelsesudvalget i projekt Hvidovre Bymidte peger på Tegnestuen Vandkunstens forslag til det fremtidige Hvidovre. Vandkunsten har konkurreret mod BCVA, og de to forslag til fremtidens bymidte er blevet til i dialog med borgere, politikere og bedømmelsesudvalg i løbet af det sidste godt halve års tid. Derfor ligner forslagene også hinanden meget.
– Det er blevet sådan, fordi arkitekterne fra de to teams jo har lyttet til borgere, politikere og embedsmænd – bl.a. på de to workshops, der har været. Og det er endt med to robuste helhedsløsninger, som er ekstremt ligeværdige og begge viser forståelse af menneskeliv i en by, lød det fra fagdommer og arkitekt Sara Ettrup på bedømmelsesudvalgets møde.
Det er endt med to robuste helhedsløsninger, som er ekstremt ligeværdige og begge viser forståelse af menneskeliv i en by.
Sara Ettrup Arkitekt og fagdommer
Grønnere forslag
Kigger man på detaljer og nuancer i forslagene fra de to tegnestuer, virker Vandkunstens forslag ifølge Hvidovre Kommune noget mere grønt end BCVA’s forslag, der har lidt mere by-karakter, og bedømmelsesudvalget anbefaler derfor Vandkunstens forslag til kommunalbestyrelsen. Dog er der elementer og tanker i BCVA’s forslag, som bedømmelsesudvalget gerne ser overført til det videre arbejde med den kommende helhedsplan – blandt andet en åben plads foran rådhuset, som kan bruges året rundt.
Bedømmelsesudvalget har også besluttet, at anbefalingen til kommunalbestyrelsen skal indeholde ti fokuspunkter, der blandt andet drejer sig om visionær udvikling af Risbjerggårdgrunden som et centrum for forenings- og kulturliv; en cykelsti på tværs af bymidten, som tilgodeser både cykeltrafik og ophold i byrummet samt Teater Vestvolden som central kulturinstitution i den nye bymidte, fordi teatret henvender sig bredt til børn, unge og voksne i og udenfor kommunen. Der skal være fokus på at skabe varierede vejforløb og pladser, der giver lyst til ophold; et orangeri på Risbjerggård og et miks af boliger, der tilgodeser både unge, familier og ældre.
Gode input
– Det er stort, at vi er kommet hertil, og jeg er virkelig glad for de input, vi har fået fra borgerne – både her i bedømmelsesudvalget og på de to workshops i Medborgersalen. Mange har spillet konstruktivt med, og jeg synes, at vi stolt kan gå videre herfra, siger borgmester i Hvidvore Kommune, Helle Adelborg.
Kommunalbestyrelsen skal nu tage stilling til bedømmelsesudvalgets anbefaling og træffe beslutning om den videre proces. Det sker 24. november.
