Om Dreyers Fond
- Dreyers Fond, som er etableret i 1976 og hører til blandt de store fonde i Danmark, driver en betydelig ejendomsvirksomhed. En væsentlig del af det opnåede overskud fra ejendomsvirksomheden investeres filantropisk i arkitektprojekter og udvikling af branchen i bred forstand samt det byggede miljø. Tillige i advokatprojekter og udvikling af branchen i bred forstand samt juridiske projekter af almennyttig karakter og interesse.
Arkitektfirmaet Holscher Nordberg har netop på vegne af Dreyers Fond færdiggjort renoveringen og restaureringen af et gammelt industrihus, der ligger i den store københavnske gård mellem Sankt Hans Torv, Fælledvej, Nørrebrogade og Elmegade.
I foråret 2013 investerede Dreyers Fond i industrihuset, der nu er transformeret til eksklusive bylejligheder.
I de oprindeligt lukkede facadepartier bagtil har vi lavet nye vinduesudskæringer med glas til gulv, så de tidligere ensidigt belyste rum får lys fra flere sider.
Arkitekt og partner Nils Holscher Arkitektfirmaet Holscher Nordberg
– Dreyers Fond har en strategi om at investere i og udvikle centralt beliggende ejendomme i de store byer som København, Århus og Aalborg. Industrihuset havde et spændende potentiale, og vi har lavet det om til en række eksklusive lejligheder, der tilfører både ejendommen og området noget nyt og arkitektonisk anderledes, hvor vi samtidig bibeholder ejendommens rå industristil, siger direktør Bo Rygaard fra Dreyers Fond.
Fra 1908
Efter at have vundet en indbudt arkitektkonkurrence blev Holscher Nordberg hyret til at stå for moderniseringen af den over hundrede år gamle bygning på Fælledvej 19 i hjertet af Nørrebro. Renoveringen af det gamle baghus fra 1908 er nu færdig, og huset er ombygget til fire eksklusive lejligheder og to toetagers byhuse.
Boligerne i det nyrenoverede hus leverer rum til en høj boligstandard. De fine bygningsmæssige kvaliteter fra det oprindelige hus er bevaret og indarbejdet med respekt for den oprindelige æstetik, og lejlighederne fremstår nu nutidige, lyse og rumlige i deres planløsning.
– De nyindrettede lejligheder er disponeret, så man har en åben rumfornemmelse, hvor værelserne fremstår som underordnede volumener på en lys og sammenhængende gulvflade. I de oprindeligt lukkede facadepartier bagtil har vi lavet nye vinduesudskæringer med glas til gulv, så de tidligere ensidigt belyste rum får lys fra flere sider og gør husets bagside mere levende. Vi har desuden givet lejlighederne altaner mod syd, så man kan opholde sig udendørs andre steder end i det store fælles gårdareal, forklarer arkitekt og partner Nils Holscher.
Klar til indflytning
Renoveringen er udført med en høj materialemæssig kvalitet, og huset er nu udstyret med en række tidssvarende energibesparende løsninger, som fx gulvvarme i alle rum og en optimering af isolering og klimaskærme.
Renovering og transformering af byhuse i større eller mindre skala bliver alt mere aktuelle opgaver i disse år. En stor del af bygningsmassen i de større danske byer blev opført i forbindelse med urbaniseringen omkring sidste århundredeskifte. Mange af ejendommene fra denne periode har nu enten mistet deres oprindelige funktion og skal derfor transformeres, eller også har de brug for en renovering for at gøre dem nutidige i forhold til drift og energiforbrug.