Så blev der lagt låg på Lidls nye hovedkontor

Byggeriet af Lidls danske hovedkontor på Godsbaneområdet i midten af Aarhus skrider hastigt frem. Torsdag d. 21. april stod råhuset færdigt. Det blev markeret med taler og pølsevogn.
Det syv etagers Lidl-hovedkontor bliver et markant fikspunkt i den nye Aarhus K-bydel. Øverst skal Lidls administration holde til. Nederst kommer en ny butik. Bag bygningen til højre ses en smule af det nye p-hus. Illustration: Link Arkitektur
Det syv etagers Lidl-hovedkontor bliver et markant fikspunkt i den nye Aarhus K-bydel. Øverst skal Lidls administration holde til. Nederst kommer en ny butik. Bag bygningen til højre ses en smule af det nye p-hus. Illustration: Link Arkitektur

Lidl Danmark, hovedkontor, Aarhus K

  • Bygherre: Lidl Danmark K/S, Ejendomskontor Kolding
  • Totalrådgiver: Link Arkitektur
  • Underrådgivere: Nerd Architects og OJ Rådgivende Ingeniører
  • Bygherrerådgiver: Niras
  • Totalentreprise: Per Aarsleff
  • Omfang: 20.000 m2 – 7 etager, kælder samt parkeringshus
  • Estimeret budget: 350 mio. kr.
  • Forventet byggeperiode: November 2020 til juli 2023
  • Forventet certificering: DGNB Guld
  • Kilde: Byggefakta

Solen skinnede over byggepladsen ved Godsbanen i Aarhus, da det sidste betonelement blev lagt til Lidls nye hovedkontor torsdag d. 21. april. Nu kan næste fase af projektet begynde, og det blev fejret med det traditionelle rejsegilde.

Det samlede Lidl-byggeri i den nye Aarhus K-bydel bliver tæt på 20.000 m2. Kontordelen på ca. 13.500 m2 skal være arbejdsplads for flere end 300 medarbejdere i dagligvarekoncernens administration. I stueplan placeres en konceptbutik på ca. 1.200 m2. Dertil opføres et parkeringshus på 10.000 m2 med ca. 360 p-pladser. Parkeringshuset bliver opført i samarbejde med Aarhus Kommune.

Byggeriet bliver med et tårn op til 7. sals højde. På 5. sal placeres en tagterrasse.

Lidl tog i oktober 2021 et 30 meter højt lagertårn i brug i Køge.

En grøn rød tråd

Med det nye hovedkontor sætter Lidl barren højt for, hvordan dagligvarekoncernen ønsker at bygge bæredygtigt, og målet er at opnå minimum guld-certificering i den internationale bæredygtighedsstandard DGNB, fortæller udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl, Mads T. Nielsen:

– Den røde tråd ved selve byggeriet er uden tvivl grøn. DGNB-standarden, som vi har valgt, er en 360-graders vurdering, hvor fokus på lavt energiforbrug, lysstyring, miljørigtig affaldshåndtering etc. suppleres med krav til trivsel og velbefindende hos medarbejderne. Det har været en vild proces, og at se smukke tegninger og bæredygtige tanker blive til virkelighed kan ikke andet end at give smil til op over begge ører.

Parkeringshuset bliver bygget i samarbejde med Aarhus Kommune og kommer til at indeholde ca. 360 p-pladser. Illustration: Link Arkitektur
Parkeringshuset bliver bygget i samarbejde med Aarhus Kommune og kommer til at indeholde ca. 360 p-pladser. Illustration: Link Arkitektur

Et prestigeprojekt

Bygningen er et stærkt bevis på Lidls stræben efter at udvikle bæredygtige og energirigtige rammer for dagligvarekædens aktiviteter. Aarhus-entreprenøren Per Aarsleff er totalentreprenør på projektet, og her lægger man ikke skjul på, at det har været en stor og spændende opgave at løfte.

– Det har hele tiden været lidt af et prestigeprojekt for os, og nu kan vi virkelig begynde at se resultatet. Der har været mange spændende, byggetekniske udfordringer forbundet med byggeriet undervejs, og det har vi løst i samarbejde med vores samarbejdspartnere og projektets mange specialister. Vi har specialiseret os i de fremmeste standarder indenfor bæredygtighed, og jeg er sikker på, at Lidls nye hovedkontor bliver et byggeri, mange kommer til at kigge mod i fremtiden, siger Ulrik Therkilsen, der er direktør for Aarsleff Byggeri Vest.

Første arbejdsdag samt åbning af den nye Lidl-butik i stueetagen forventes i sommeren 2023.

Relateret indhold