Ny Kongelig Bygningsinspektør glæder sig

Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter er udnævnt til Kongelig Bygningsinspektør for Jylland og Fyn.
Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter arbejder især med restaureringer og har for nyligt afsluttet første fase af restaureringen af Kanonbådsskur 3 på Holmen.
Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter arbejder især med restaureringer og har for nyligt afsluttet første fase af restaureringen af Kanonbådsskur 3 på Holmen.

Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter

  • Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter blev stiftet i 2010, da Noah Boe-Whitehorn indtrådte i Jens Andrew Baumanns tegnestue. Virksomheden har tegnestuer i Viborg, Odense og København og er specialiseret i restaureringsopgaver for private og offentlige ejere.
  • Blandt Noah Boe-Whitehorns og Jens Andrew Baumanns projekter er istandsættelsen af Frederik VIIIs palæ på Amalienborg, Mønsted Kalkværk, arkitekten Arne Jacobsens sommerhus Knarken og Nyboder i København.
  • Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter har 12 ansatte og har på tre år tredoblet omsætningen til 8,3 mio. kr. i 2014.

Som Dagens Byggeri tidligere har omtalt, har Bygningsstyrelsens offentliggjort, hvem der fremover skal varetage opgaverne som Kongelige Bygningsinspektører, totalrådgivere på statens byggeprojekter på kontorområdet, samt bygningssyn på de statslige kontorejendomme.

I den forbindelse blev tegnestuen Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter udnævnt til Kongelig Bygningsinspektør med ansvar for Jylland og Fyn – og dermed har de ansvaret for at holde øje med den jyske og fynske bygnings-kulturarv. Det er naturligvis noget, tegnestuen ser frem til.

– Vi er meget stolte over, at vi er tildelt bygningsinspektoratet for Jylland og Fyn. Vi ser meget frem til at samarbejde med Bygningsstyrelsen i de kommende år. Som tegnestue lever vi til dagligt et relativt indadvendt liv ved tegnebordet og rundt omkring på vores byggepladser. Så vi betragter tildelingen af inspektoratet som et meget stort fagligt skulderklap. Det er rart indimellem at kunne konstatere, at vores stædige higen efter at arbejde kvalitativt bliver bemærket, siger arkitekt og partner Jens Andrew Baumann i en pressemeddelelse. Han er selv uddannet restaureringsarkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus i 1993, og det er ham, der fra tegnestuen i Viborg kommer til at stå i spidsen for arbejdet. Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter har tegnestuer i København, Odense og Viborg.

Omfattende opgave

– Vi glæder os til opgaven, som vi vil søge at passe med engagement og en vis ydmyghed. I vores tilgang til arbejdet med historiske bygninger er vores grundlæggende holdning, at vi er stafetholdere. Vi skal passe godt på bygningerne, pleje nænsomt og udvikle med omtanke, så også de næste generationer kan nyde godt af vores fælles bygningskultur, lyder det fra Jens Andrew Baumann.

Det fremhæves, at hvervet som kongelig bygningsinspektør er omfattende. Inspektøren skal holde opsyn med samtlige af statens fredede bygninger i Vestdanmark. Bygningsinspektøren skal stå for arkitektonisk totalrådgivning i mindre restaureringsopgaver og delvis rådgivning i større opgaver. Desuden har bygningsinspektøren for Jylland og Fyn tilsynet med kirkebygninger i Aalborg og Aarhus Stift.

Bred erfaring

Jens Andrew Baumann har tidligere i sin karriere været arkitekt på en lang række historiske restaureringsopgaver. Blandt andet istandsættelsen af Frederik VIIIs palæ på Amalienborg, arkitekten Arne Jacobsens sommerhus Knarken og Lindenborg Slot ved Gistrup. Hvervet som kongelig bygningsinspektør udføres i samarbejde med Cowi Rådgivende Ingeniører.

Titlen som kongelig bygningsinspektør tildeles af Bygningsstyrelsen. Styrelsen begrunder blandt andet valget af Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter med, at arkitekterne og de øvrige ansatte demonstrerer en bred erfaring med restaureringsopgaver, og at virksomheden er på forkant med nutidens proceskrav.

Udnævnelsen træder i kraft 1. januar 2016.

Relateret indhold