Projektet
- Projekt: Møllebakken, etape 2
- Bygherre: MS Development ApS
- Omfang: Cirka 45 boliger
- Periode: 2019-2021
I den centrale del af Helsinge begynder den nye bydel Møllebakken at skyde op, som består af 113 almene boliger samt et fælleshus til brug for beboere og driftspersonale. Etapen opføres for Boligselskabet Nordsjælland, og står klar til indflytning i foråret 2020.
For at sikre en endnu større diversitet i området og ikke mindst en fremtidssikret bydel, har Gribskov Kommune udbudt salg af et større areal i forlængelse af den nye bydel. På den baggrund har Kullegaard sammen med den lokale ejendomsudvikler MS Development vundet muligheden for at opføre omkring 45 private boliger. Nybyggeriet sker i tæt samarbejde med entreprenør B. Nygaard Sørensen, der ligesom Kullegaard også deltager i første etape.
– Vi glæder os til at gøre brug af vores viden og erfaring fra første etape, så vi blandt andet kan sikre, at det arkitektoniske greb hænger sammen i hele bydelen samt bygge videre på vores gode forhold til Gribskov Kommune. Derudover ser vi selvfølgelig frem til at videreføre det gode samarbejde med entreprenøren, som er jeg sikker på, at bygherren i anden etape får stor glæde af. Det er altid fantastisk at have med en udvikler at gøre, som har en stor lokal forankring, da kombinationen med vores faglighed skaber spændende muligheder, siger partner og arkitekt Kasper Kullegaard fra Kullegaard.
Tilknytning til det eksisterende
I udvidelsen af den nye bydel arbejdes der videre med de visioner, der er skabt i første etape. Det betyder blandt andet, at den nye bebyggelse består af varierende boligtyper med rækkehuse og opgangshuse i forskellige etager.
Derudover tilpasser den nye bydel sig det eksisterende med et levende og varieret facadeudtryk, der samtidig bevirker, at bebyggelsen har sit eget udtryk og stemning. Derudover opføres byggeriet i en passende skala med materialer, der har lang levetid og minimalt vedligehold.
I de enkelte boliger prioriteres gode dagslysforhold, fleksibel rumindretning og grønne opholdsarealer, der skal fremstå urbane. Derudover vil der i anden etape være mindre variationer fra første etape, da nogle af boligerne for eksempel får tilknyttet en tagterrasse, mens andre har private havestykker.
Mellem boligerne vil et fælles grønt areal animere til fællesskab blandt beboerne og gæsterne i området, hvilket også er en af hovedvisionerne fra første etape. Landskabet bliver forbundet med grønne kiler af opstammede fyrretræer, som giver området karakter og identitet. På fællesarealerne bliver landskabet beklædt med blomstrende frugt- og tjørnetræer, der skal være med til at gøre arealerne oplevelsesrige og intime.