I dag bor ca. 6.000 aarhusianere på Aarhus Ø, der i efterhånden mange år har været under stor udvikling.
Ca. halvdelen af bydelen er nu etableret, og næste skridt sætter fokus på livet mellem husene.
– Det er en fornøjelse at gå en tur på Aarhus Ø en lørdag formiddag og se, hvor mange der bruger bydelen. Men den har også potentiale til mere. De senere år har vi haft meget fokus på bygningerne, men vi må ikke glemme de gode mellemrum og byrum, siger rådmand for Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune, Nicolaj Bang.
Aarhusianere med på råd
Dette fokus er beskrevet i en ny visionsplan, og første konkrete nedslag, der kan sættes i gang, bliver Bernhardt Jensens Boulevard.
Henning Larsen, Rambøll og Gehl vinder ’grøn lunge’ i Singapore
Her skal aarhusianerne med på råd i den nærmeste fremtid om, hvordan boulevarden skal se ud, inden den kan gøres færdig.
Udover Bernhardt Jensens Boulevard er et af de centrale punkter i visionsplanen en forbindelse fra Aarhus Lystbådehavn til badestranden Den Permanente. Ambitionen er, at den skal gå langs vandet og give mulighed for at komme tæt på vandet, så bugten opleves på en ny måde. Næste skridt vil være forundersøgelser, der skal se, hvordan det kan blive muligt.
Visionsplanen peger ligeledes på, at miljøet omkring lystbådehavnen skal styrkes, og derfor skal Dagmar Petersens Gade gentænkes, så her både er plads til sejlere, foreningsliv og uformelt byliv.
Det handler om balance
– Jeg er begejstret for, at vores nye plan for Aarhus Ø åbner op for flere rekreative områder og muligheder for alle borgere, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.
139 meter højt vartegn har helt styr på facaden
Han tilføjer:
– Samtidig er det afgørende for mig, at vi bevarer plads og rum til vores rige foreningsliv, så det fortsat kan blomstre side om side med de nye tiltag. Det handler om at sikre en balance, hvor både det aktive liv og fællesskab trives og udvikles i vores havn side om side med de mange nye beboere og gæster.