Hvem skal have In-situ prisen 2019?

Fabriksbetonforeningen efterlyser unikke byggerier og anlæg støbt på stedet.
In-situ prisen blev sidst uddelt i 2017. Dengang vandt Kvaæsthusprojektet i København for veludført håndværk og stringent arkitektur. Foto: Torben Ekserod.
In-situ prisen blev sidst uddelt i 2017. Dengang vandt Kvaæsthusprojektet i København for veludført håndværk og stringent arkitektur. Foto: Torben Ekserod.

Til marts uddeles In-situ prisen næste gang, og derfor efterlyser Fabriksbetonforeningen under Dansk Byggeri byggerier og anlæg til In-situ Prisen. For at blive nomineret til prisen skal byggeriet eller anlægget på spændende vis udnytte potentialet i at støbe beton på stedet.

In-situ Prisen gives til personer eller firmaer, som har stået for unikt arbejde i pladsstøbt (in-situ = på stedet) beton, og som har udfordret materialets formbarhed og potentiale. Beton er nemlig noget helt særligt, der gør det muligt at forme flotte og karakterfulde konstruktioner. Konstruktioner, der ikke kan opnås med andre materialer.

Jagten er i gang

Alle kan indstille kandidater til In-situ Prisen frem til den 1. november 2018 ved at sende billeder og en kort beskrivelse af projektet til [email protected].

– Vi søger igen i år et stærkt felt af kandidater, der på spændende vis har udnyttet betonens enestående formbarhed. Vi har gennem tiden set mange gode eksempel på fantastiske og unikke løsninger med in-situ støbt beton, og igen i år er der brug for projekter, der kan gå forrest og inspirere andre til at udnytte betonens store potentiale, siger konsulent for Fabriksbetonforeningen, Anne Rosenkilde Lajer.

Kvæsthusprojektet ved Skuespilhuset i København vandt In-situ Prisen 2017. De andre nominerede projekter var Tirpitz Museet ved Blåvand, Axel Towers og Faunapassagebroen ved Dyrehaven i Silkeborg.

In-situ Prisen 2019 overrækkes den 28. marts ved en stor prisfest på Dansk Arkitektur Center i København.

Det er 14 år siden at Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri uddelte In-situ Prisen for første gang. Dengang gik prisen til Aros, Aarhus Kunstmuseum.

Relateret indhold