Hun har som generaldirektør haft travlt med at holde styr på hele Danmarks Radio, DR, siden 2010. Og så er hun dertil bestyrelsesformand for Bikubefonden, næstformand i Ritzaus Bureau og bestyrelsesmedlem i Praksis Arkitekter.
Nu er Maria Rørbye Rønn indtrådt som bestyrelsesleder på Det Kongelige Akademi. Posten har hun opnået efter en åben ansøgningsproces.

Slip kreativiteten fri: Vejle klar til 28 tiny houses
– Det Kongelige Akademis fagområder har altid interesseret mig. For mig er der en klar linje fra medier og public service til de kunstneriske, kreative uddannelser, som Det Kongelige Akademi tilbyder, siger Maria Rørbye Rønn.
Hun afløser Mette Lis Andersen, der stopper efter ti år som bestyrelsesleder.
En stærk profil
Med Maria Rørbye Rønn får Det Kongelige Akademi en stærk profil fra det danske kulturliv med mange års erfaring i at lede og udvikle en offentlig institution. Rektor Lene Dammand Lund siger:
– Det Kongelige Akademi er på vej ind i en ny strategiperiode, som skal styrke vores samarbejde med omverden om et mere bæredygtigt samfund. Maria Rørbye Rønn tiltræder på det helt rigtige tidspunkt. Bestyrelsen er ved at tage de første skridt mod den nye strategi, og Maria bliver helt central i det arbejde.

Ekspertgruppe: Disse 8 dogmer skal skabe fremtidens arkitekturpolitik
Lene Dammand Lund glæder sig til at få nye øjne på Akademiets fagområder.
– Det er vigtigt for Det Kongelige Akademi at få nye input. Med Maria Rørbye Rønn ved roret får vi en stærk strategisk ledelse, og vi får et nyt blik på Akademiet, og den måde vi arbejder på. Det, tror jeg, er rigtig sundt og givende for at skabe de bedste uddannelser og de bedste forudsætninger for forskning i international liga.
Spirende idéer
Maria Rørbye Rønn ser frem til mødet med en uddannelsesinstitution og de studerende, der en dag skal forme fremtidens arbejdsmarked:

”Pris over bæredygtighed”: Arkitekter frygter for den grønne omstilling
– På en uddannelsesinstitution spirer mange nye idéer. Jeg vil se det som en vigtig opgave at skabe et tæt samarbejde mellem Det Kongelige Akademi, der former fremtidens kandidater, og de arbejdspladser, som efterspørger ny viden. Brancherne omkring arkitektur, design og konservering er midt i store omstillinger. Det kalder på en tæt dialog og blik for, hvilke kompetencer der efterspørges hos de nyuddannede, siger hun.