Udvalgte teams med underrådgivere
- Jaja Architects i samarbejde med Schønherr, Boris Brorman Jensen og Jens Folmer Jepsen.
- Mutopia i samarbejde med Erik Brandt Dam Arkitekter, Center for Regional- og Turismeforskning og Lars Rasmussen fra Danmarks Sportsfiskerforbund.
- SLA i samarbejde med Blå Streg, Foreningen Roskilde Festival, Kvistgaard Consulting, Hird&Ko og Rikke Brandt Broegaard.
Første udgave af Folkemødet på Bornholm fandt sted i 2011, hvor 11.000 deltagere skød en tradition i gang, som er vokset eksplosivt siden da. Således deltog over 90.000 i folkemødet i 2014, og den store succes har nu fået Bornholms Regionskommune og Realdania til at ønske rammerne nytænkt.
Folkemødet sætter hvert år sit tydelige præg på Allinge, der har godt 1600 indbyggere. Ikke alle løsninger er optimale i forbindelse med afholdelsen af så stort et arrangement som Folkemødet, og tre rådgivere er nu blevet udvalgt til at komme med deres bud til en helhedsplan, der skal gøre det muligt for Bornholm at rumme de mange gæster bedst muligt.
Det er en kompleks opgave med tilsvarende stort potentiale i forhold til at løfte Allinge og nye muligheder for Bornholm.
Winni Grosbøll Borgmester i Bornholms Regionskommune
15 havde søgt
De tre rådgivere er Jaja Architects, Mutopia og Sla, som alle har underrådgivere med på projektet. I alt 15 teams havde søgt om prækvalifikation på opgaven, som går ud på at udvikle en strategisk og bæredygtig helhedsplan, der skal bidrage til at styrke Allinges identitet og skabe fornyet synergi mellem det årlige folkemøde og Allinge, som er hovedbyen på Nordbornholm.
De tre teams vil deltage i årets folkemøde i juni i forbindelse med udarbejdelsen af helhedsplanen, og de er alle udvalgt for deres samlede kompetencer, de valgte samarbejdsrelationer, deres respektive referencer og det enkelte rådgiverteams ressourcer set i forhold til opgavens størrelse. Da der er tale om et parallelopdrag, hvor spidskompetencer kan sættes i spil, er der desuden lagt vægt på, at de tre valgte teams råder over efterspurgte faglige kvalifikationer.
Kompleks opgave
– Det bliver spændende at se hvilke planer og ideer, de tre dygtige tværfaglige teams vil pege på som bærende for den videre udvikling af Allinge og Folkemødet frem mod 2025. Det er en kompleks opgave med tilsvarende stort potentiale i forhold til at løfte Allinge og nye muligheder for Bornholm, siger borgmester i Bornholms Regionskommune, Winni Grosbøll, om projektet.
Samarbejdet med de tre teams starter med et todages kick-off møde i Allinge på mandag den 20. april. Processen med parallelopdraget tillader en dynamisk arbejdsproces frem mod den endelige aflevering af resultatet, der offentliggøres den 9. november 2015.
Vurderingsudvalget består af borgmester i Bornholms Regionskommune, Winni Grosbøll, formand for Teknik og Miljøudvalget, Carsten Scheibye, samt projektchef i Realdania, Karen Skou. Derudover deltager følgende tre fagdommere: Arkitekt Ole Schrøder, fagdommer i strategisk byplanlægning & landskab og partner i Tredje Natur. Arkitekt Franz Drewniak, fagdommer i arkitektur & byrum og indehaver af Bauen. Direktør i Lokale- og Anlægsfonden Espen Danielsen, fagdommer i innovation, festivaller, yderområder & lokalsamfundsudvikling.