Danskere skal designe ny bydel ved ikonisk fodboldstadion

SLA er sammen med internationale samarbejdspartnere blevet tildelt opgaven med at skabe en strategisk masterplan for et 150 hektar stort byudviklingsprojekt omkring Manchester Uniteds kendte fodboldstadion.
Luftfoto af Old Trafford.
’Drømmenes Teater’, som Old Trafford også kaldes, er et af verdens mest ikonisk fodboldstadions. Foto: SLA.

Sammen med Allies & Morrison, Civic og JLL er danske SLA blevet tildelt opgaven med at skabe en strategisk masterplan for et af Storbritanniens største byudviklingsprojekter:

Transformationen af det 150 hektar store Wharfside-område omkring Manchester Uniteds legendariske Old Trafford-stadion til en værdi af ca. 36 mia. kroner.

Projektet er bestilt af Trafford Council og vil blive udviklet i tæt samarbejde med Manchester United Football Club, Greater Manchester Combined Authority og en Mayoral Development Corporation.

Læs også

Skal spare 83 mio. kr.: Aarhus-stadion får færre og dårligere sæder

– Vi er utrolig stolte af at kunne fortsætte vores arbejde i England med et af Europas mest ikoniske byområder. Trafford Wharfside byder på en enestående mulighed for at skabe et grønt, levende og inkluderende nabolag, rodfæstet i Manchesters rige kulturarv og natur – fra industrialiseringens vugge og rå havneområder til Manchester Uniteds globale brand inden for sport og underholdning, siger partner og designansvarlig Rasmus Astrup, SLA.

SLA skal være med til at udarbejde masterplanen for Wharfside-området i Manchester. Grafik: SLA.

Handler ikke kun om byfornyelse

Projektet omfatter mere end 17.000 nye boliger, arbejdspladser, rekreative områder samt kultur- og fritidsfaciliteter, der skal realiseres.

Den nye strategiske masterplan vil muliggøre et nyt stadion for Manchester United (tegnet af Foster & Partners), integrere kulturinstitutioner som The Imperial War Museum North og samtidig danne grundlaget for en fremtidssikret og modstandsdygtig byudvikling.

Læs også

Minister til arkitekterne: ”I skal stemple mere ind”

Den strategiske masterplan for Wharfside forventes færdiggjort i begyndelsen af 2026.

– Dette projekt handler ikke kun om byfornyelse eller at skabe plads til et nyt megastadion – det handler om at gentænke hele forholdet mellem by, sport, natur, industrihistorie, oplevelsesøkonomi og social sammenhængskraft, siger Rasmus Astrup.

Relateret indhold