Arkitekter fundet til nyt Furesø Rådhus

Det bliver Nord Architects, der skal tegne det nye bæredygtige Furesø Rådhus.
Det nye rådhus set fra Rådhuspladsen mod Hovedindgang og Byrådssal.
Det nye rådhus set fra Rådhuspladsen mod Hovedindgang og Byrådssal.

Det bliver Nord Architects, der skal tegne det nye Furesø Rådhus i samarbejde med totalentreprenør Anker Hansen & CO og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma. Nord Architects fortæller i en pressemeddelelse, at Furesø Kommune nu får én samlet rådhusløsning, hvor bæredygtighed og et demokratisk design har været den bærende ambition.

– Vi håber, at Furesø Rådhus kan blive en model for fremtidens demokratiske institution og danne ramme omkring samarbejde og nye alliancer mellem det offentlige, borgere og erhvervslivet. Derfor har teamet designet en bygning, der går i dialog med sine omgivelser og sine brugere. Vi er taknemmelige for at få muligheden for at arbejde med en så vigtig opgave og glæder os til det kommende samarbejde med alle gode kræfter til at realisere byggeriet, siger Johannes Molander Pedersen, partner i Nord Architects.

Vi håber, at Furesø Rådhus kan blive en model for fremtidens demokratiske institution og danne ramme omkring samarbejde og nye alliancer mellem det offentlige, borgere og erhvervslivet.

Johannes Molander Pedersen{break}Partner i Nord Architects

Bæredygtige løsninger

Det nye Rådhus realiseres som en kombineret ombygning af eksisterende rammer og en større ny bygning med nye udearealer. Bygningen vil danne en sløjfe omkring et centralt atrium, som vil være tilgængeligt for alle borgere. Facaden begrønnes og udformes, så den danner opholdsnicher og relaterer sig med god sammenhæng til de omkringliggende nærområder.

Det nye Rådhus bliver udviklet med integrerede bæredygtige løsninger såsom solceller, begrønnede facader, naturlig ventilation, genanvendelse af regnvand og lokal afledning af overfladevand. Bygningen bliver energioptimeret med fokus på et godt indeklima, hvor medarbejderen får indflydelse på sine egne omgivelser.

– Projektet skaber en optimal sammenhæng og tilgængelighed mellem det eksisterende byggeri og den nye tilbygning. Bygningen får såkaldte “kloge kvadratmetre”, hvor flere af rummene også kan anvendes til flere formål – både rådhusfunktioner og borgerrettede aktiviteter udenfor åbningstid, siger Rasmus Rodam, projektleder fra Nord Architects.

Bygningen har - meget passende - fået navnet Sløjfen.
Bygningen har – meget passende – fået navnet Sløjfen.

Relateret indhold