Social dumping: 33 indere anholdt på byggeplads i Esbjerg

For første gang har Danmark udført et koordineret tilsyn på dansk jord med støtte fra Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed. Resultatet glæder ministre.
Arkivfoto: Gettyimages.
Arkivfoto: Gettyimages.

Den fælles myndighedsindsats mod social dumping, som består af Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og Politiet, har i samarbejde med det polske arbejdstilsyn undersøgt en polsk vikarvirksomhed, der udstationerer indiske arbejdere på en byggeplads i Esbjerg.

Tilsynet fandt sted i starten af februar og ledte til en større aktion på byggepladsen 21. februar, hvor 33 indiske medarbejdere nu er sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Læs også: Tæt på rekordår for social dumping – minister tilfreds

De indiske medarbejdere havde ikke den fornødne arbejdstilladelse til at udføre arbejde i Danmark.

– Vi vil ikke finde os i, at spillereglerne på det danske arbejdsmarked ikke overholdes. Jeg er derfor glad for, at vores internationale samarbejde mod social dumping viser dets værd. Mange af de udfordringer, vi har i Danmark med ulovlig udstationering af tredjelandes statsborgere, er også en udfordring i resten af Europa. Derfor er det positivt, at vi samarbejder på tværs af grænser og hermed nemmere kan håndhæve reglerne, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Har vist sit tydelige værd

Det er første gang, at Danmark udfører et koordineret tilsyn på dansk jord, hvor samarbejdet er støttet af Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, ELA.

Her er målet gennem deling af information at forbedre myndighedssamarbejdet over grænserne og håndhævelse i landene.

Læs også: Voldsomme tal: Hårdt fysisk arbejdsmiljø kræver lange sygemeldinger

– Siden 2015 har det fælles myndighedssamarbejde i Danmark vist sit tydelige værd med samlede skatteopkrævninger for over 2 mia. kr. Jeg glæder mig over, at vi via ELA nu udvikler og forbedrer mulighederne for at styrke myndighedssamarbejdet over grænserne, siger skatteminister Jeppe Bruus.

Beskæftigelsesministeriet oplyser videre, at det næste skridt bliver, at de danske og polske myndigheder drøfter resultaterne og eventuelt behov for opfølgende indsats i samarbejde med ELA.

Relateret indhold