Leverandør tilslutter sig også diversitetspagt: “Vi er nødt til at handle”

Carl Ras, der leverer værktøj og beslag til byggeriet, har underskrevet Dansk Erhvervs diversitetspagt bl.a. med et mål om, at kvinder skal udgøre minimum 25 % af det samlede antal medarbejdere i 2030.
Ditte T. Gullach er arbejdsmiljøansvarlig og står bl.a. i spidsen for at styrke arbejdet med kønsdiversitet og inklusion i Carl Ras.
Ditte T. Gullach er arbejdsmiljøansvarlig og står bl.a. i spidsen for at styrke arbejdet med kønsdiversitet og inklusion i Carl Ras.

Knap 65 virksomheder har tilsluttet sig Dansk Erhvervs diversitetspagt, og seneste i folden er leverandøren af værktøj og beslag til håndværkere og industrien, Carl Ras.

Dermed forpligter virksomheden sig til at arbejde for forandring gennem 5 transformationsprincipper med formålet om at opnå en mere ligelig kønsfordeling.

Læs også: Kæmpe hyldest: Kemp & Lauritzen vinder Danish Diversity Awards

– Selvom vi anser os selv for at være en rummelig arbejdsplads med plads til alle, så er Carl Ras en del af en mandsdomineret byggebranche, hvor kvindelige ansatte kun udgør ca. 10 %, siger HR-chef i Carl Ras, Steen Demskov, og tilføjer:

– Lige nu består kun 18 % af vores egen medarbejderstab af kvinder. Det er vi nødt til at handle på, hvis vi fremover ønsker at tiltrække flere kvindelige kvalificerede ansøgere og udvikle deres potentiale i Carl Ras.

5 principper

De 5 transformationsprincipper er:

Målbarhedsprincippet, hvor virksomheden forpligter sig til at opstille et realistisk måltal for kvinder i virksomhedens direktion eller bestyrelse samt på øvrige ledelsesniveauer.

Inklusionsprincippet, hvor virksomheden forpligter sig til at arbejde med inkluderende ledelse og at sikre en inkluderende virksomhedskultur.

Andelen af kvindelige ledere skal udgøre minimum 10 % af Carl Ras' samlede antal ledere.
Andelen af kvindelige ledere skal udgøre minimum 10 % af Carl Ras’ samlede antal ledere.

Fødekædeprincippet, hvor virksomheden forpligter sig til at opbygge en balanceret fødekæde til ledende stillinger i virksomheden og stræbe efter at tiltrække, fastholde, udvikle og forfremme ledertalenter uanset alder, køn, etc.

Rollemodelprincippet, hvor virksomheden forpligter sig til at sikre anvendelse af mangfoldige rollemodeller i virksomheden f.eks. via eksternt kommunikations- og pressemateriale, brug af talspersoner og i internt kommunikationsmateriale.

Bestyrelsesprincippet, hvor virksomheden forpligter sig til at lave en vurdering af de nuværende processer for bestyrelsesrekruttering for derved at sikre mangfoldighed, og at de alle relevante kandidater kommer i spil.

Afgørende rolle modeller

Ambitionen i Carl Ras er, at andelen af kvindelige medarbejdere i 2030 skal udgøre minimum 25 % af det samlede antal medarbejdere, og andelen af kvindelige ledere skal udgøre minimum 10 % af virksomhedens samlede antal ledere. Samtidig vil virksomheden arbejde på at optimere rekrutteringen og kompetencerne i bestyrelsen, så den på sigt bliver mere mangfoldig.

Læs også: Er byggebranchen for maskulin?

– Vi har mange dygtige kvindelige medarbejdere med ledelsespotentiale, men vi skal blive skarpere på at synliggøre deres udviklingsmuligheder i Carl Ras, siger Ditte T. Gullach, der er arbejdsmiljøansvarlig i Carl Ras.

– Her kan det være afgørende med kvindelige rollemodeller, der kan støtte, motivere og vejlede dem til en potentiel karriere som leder. Samtidig skal vi klæde alle vores ledere godt på i deres daglige arbejde med bias i afdelingerne, tilføjer hun.

Relateret indhold