Kvinder er fortsat en mangelvare i byggebranchen. Det er de også i byggevarebranchen. Eksempelvis er blot 15 % af de ca. 3.100 ansatte i Norden og de omkringliggende lande i byggecenterkæden Bygma kvinder.
Det tal skal gerne op på 50 %. Derfor har Bygma via adm. direktør Klaus Hadsbjergs underskrift tilsluttet sig DI’s Gender Diversity Pledge, der er dansk erhvervslivs fælles håndslag på at arbejde for en mere ligelig kønsfordeling på arbejdspladserne.
Aarhus først: Ahlsell tester døgnåbne butikker
– Halvdelen af Danmarks talentpulje er kvinder, men vi har som flere andre virksomheder i branchen ikke formået at få nok af dem til at søge i vores retning. Det vil vi gerne lave om på, siger han.
Diversitet og inklusion
‘The Gender Diversity Pledge’ bygger på 16 principper, der guider virksomheder i at øge diversiteten på arbejdsmarkedet.
Bl.a. ser de tilmeldte virksomheder diversitet og inklusion som et konkurrenceparameter og ønsker bl.a., at flere kvinder skal finde vej til den private sektor. Det skal lykkes ved f.eks. at skabe en ny fortælling om lederrollen og nedbryde misforståede opfattelser af det offentlige og private arbejdsmarked.
Læs mere om diversitetsløftet og de 16 principper her.
Godt for både arbejdsmiljø og resultater
Det er ifølge Klaus Hadsbjerg nødvendig for Bygma at få balance i kønsfordelingen.
– Det bliver en nødvendig udvikling at få balanceret kønsfordelingen, og jeg tror på, at en bedre diversitet vil bidrage positivt på flere punkter. Både i forhold til vores arbejdsmiljø og i forhold til vores resultater. Ved at tilslutte os løftet får vi god inspiration og konkrete værktøjer samtidig med, at vi forpligter vi os til at skabe de nødvendige forandringer, siger han.
Vil op på 50 % kvinder
Bygma har en målsætning om at opnå en 50/50 fordeling i optaget af nyopstartede elever. Og selvom virksomheden endnu ikke er i mål, går det bestemt den rigtige vej. Det fortæller byggecenterkædens HR-direktør, Anette Sondrup.
Bygmas byggecenter nr. 2 i Esbjerg står klar til januar
– Da vores nye salgstrainees startede den 1. september, var hele 30 % af dem kvinder, så det er en positiv udvikling. Men det er i høj grad en prioritet for os at nå endnu længere.