Sikkerheden var for dårlig ved alvorlig faldulykke

Arbejdstilsynet kritiserer sikkerhedsforholdene ved byggeri i Banebyen i Viborg, hvor bygningsarbejder faldt 12,5 meter ned på betonfliser.
Der er gang i flere store byggerier i Banebyen. Arkivfoto: Betina N. Garcia.
Der er gang i flere store byggerier i Banebyen. Arkivfoto: Betina N. Garcia.

Det var en voldsom ulykke, der i sidste uge ramte en byggeplads i Viborgs nye bydel Banebyen.

En bygningsarbejder skulle fra byggeriet over i en materialekurv på en teleskoplæsser, men noget gik helt galt, og den blot 19-årige polak styrtede ned og pådrog sig alvorlige skader.

Nu har Arbejdstilsynet færdiggjort rapporten for ulykken. Konklusionen er, at sikkerheden ikke var i orden. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

I rapporten skriver Arbejdstilsynet blandt andet at: “der ikke var truffet nogen form for foranstaltninger til sikring mod nedstyrtning ned imellem døråbningen og materialekurven”, ligesom “materialekurven på teleskoplæsseren ikke var opstillet parallelt med bygningens facade, fordi der var en forskel imellem højre hjørne af kurven og venstre hjørne af kurven på 42 cm ind til facaden”, skriver folkebladet.

Bach Gruppen er bygherre på projektet, og strakspåbuddet er tilfaldet dem. Bygningsarbejderen er ansat hos en underentreprenør på byggeriet.

Bach Gruppens juridiske direktør, Martin Rasmussen, fortæller, at der indskærpes til alle ansatte, også hos underentreprenørerne, at sikkerhedsforskrifterne skal følges.

– Alt relevant sikkerhedsudstyr er til stede eller vil kunne skaffes ved behov, så vi kan kun indskærpe, at det skal bruges, og at man arbejder efter forskrifterne og overholder alle regler. Det vil også være vores svar til Arbejdstilsynet på, hvad vi har gjort for at efterkomme påbuddet, siger Martin Rasmussen til Viborg Stifts Folkeblad.

Relateret indhold