Have og Landskab sætter fokus på byrum

Landskabsarkitektstuderende og belægningsproducenter skal udvikle løsninger til bæredygtige byrum.
pressefoto: Lars Thorsen.
pressefoto: Lars Thorsen.

Have og Landskab-udstillingen sætter fokus på byrum, skriver de i en pressemeddelelse.

I løbet af efteråret har udstillingsledelsen, ni landskabsarkitektstuderende og en række erfarne inventar- og belægningsproducenter, mødtes for at finde ud af, hvordan de bedst muligt kan få præsenteret fremtidens byrums bæredygtige løsninger.

Hovedparten af udstillerne af byrumsinventar og belægninger på HL19 deltager i et eller andet omfang i projektet.

Det vilde og det visionære

Til de første brainstorms har de landskabsarkitektstuderende smidt idéer på bordet i alle ender af spektret – fra lygtepæle med integrerede askebægere og mobile vægge af støbejern over flytbare og talende bænke, måske med støvsugerfunktion. Ideer er der nok af.

Og for Anders Lindahl – en af projektets ni landskabsarkitektstuderende – er netop muligheden for det vilde og det visionære grunden til, at han valgte at deltage.

– Her har vi jo en unik chance for at lave noget, som ikke er set før. Her er ikke noget bureaukratisk system, som blokerer, og vi kan lave noget vildt og prøve tingene af uden større risiko, siger Anders Lindahl.

Han mener desuden ikke, at det er for småt for landskabsarkitekter at skulle beskæftige sig med udformningen af skraldespande og lignende.

– Jeg har været med til at bygge sommerhuse, og det er overraskende så anderledes tingene er, når du har haft fingrene i dem fremfor bare at have set tegningerne. Og når du skal designe et byrum mener jeg, at det er vigtigt at du har føling med produkterne helt ned i den mindste detalje, forklarer han.

Samarbejdet i branchen

For en anden af de landskabsarkitektstuderende, Fie Marie Rasmussen, har det især været muligheden for at komme ude og møde folk fra sin kommende branche, der har trukket hende til.

– Jeg tror aldrig, at det er dårligt givet ud at komme lidt ud af studielivet og få skabt nogle relationer til folk, som du måske skal arbejde sammen i fremtiden. Det er meget vigtigt at man ikke negligerer de menneskelige relationer. Det er jo de her folk, som skal producere eller importere netop de ting, som du står og mangler i et fremtidigt projekt, siger Fie Marie Rasmussen.

De endelige resultater af projektet kan opleves på HL19 den 28. til 30. august 2019 på ZBCs (det tidligere Selandia) arealer i Slagelse.

Relateret indhold