I 2026 sættes nedrivning af to ældre bygninger på Regionshospitalet Randers i gang. Efterfølgende skal en ny bygning kobles på det eksisterende hospital til en forventet pris på 832 mio. kr.
Til marts bliver byggeriet udbudt i en totalentreprise med tidlig inddragelse af totalentreprenøren. Projektet samles i ét udbud, hvor totalentreprenør og totalrådgiver går sammen i hold. Herefter følger en prækvalifikation, hvor tre-fire ansøgerhold udvælges til at indgå i en dialogfase.
Hen over sommeren afgiver de prækvalificerede virksomheder deres tilbud på at udføre projektet inden for den økonomiske ramme, som fastsættes i udbudsmaterialet. Region Midtjylland forventer at udpege en vinder af udbuddet i november 2024.
Byggefaktas database over bygge- og anlægsprojekter i Danmark, SMART, anslår, at projektet omfatter et bruttoareal på 11.000 kvm fordelt i bygninger på fem etager. Byggeriet, der skal DGNB-certificeres, forventes færdigt i sommeren 2029.
Løbende status på kvalitet, proces og økonomi.
Når Region Midtjylland har udvalgt totalentreprenør og totalrådgiver indledes en samarbejdsfase. Det skal blandt andet sikre, at entreprenørens byggetekniske viden inddrages tidligt i projekteringen, og at eventuelle udfordringer ligeledes identificeres tidligt.
I samarbejdsfasen viderebearbejdes det dispositionsforslag, som er udfærdiget af Cowi og Arkitema som bygherrerådgiver. Det bygger blandt andet på vigtig viden fra allerede gennemførte brugerrunder.
Entreprenøren kan i projekteringen berige projektet med viden særligt i forhold til byggeteknisk erfaring og udførelse og skal løbende bidrage med status på kvalitet, proces og økonomi.
Når samarbejdsfasen er slut, indgås den endelige aftale med totalentreprenøren om at udføre projektet.