Nyt 2.800 kvm Odense-domicil får både DGNB Guld og -Hjerte

Bygherren Dymak har udstukket vigtige guidelines som transparens og innovation i forbindelse med designet af det nye hovedkvarter. Arkitekterne fra BIG har lyttet godt efter.
Virksomhedsværdierne transparens, dynamik, innovation og troværdighed går igen i Dymaks nye domicil i Odense, der er designet af stjernearkitekterne fra BIG - Bjarke Ingels Group og opføres af Cj Group. Visualisering: BIG - Bjarke Ingels Group
Virksomhedsværdierne transparens, dynamik, innovation og troværdighed går igen i Dymaks nye domicil i Odense, der er designet af stjernearkitekterne fra BIG - Bjarke Ingels Group og opføres af Cj Group. Visualisering: BIG - Bjarke Ingels Group

Dymak hovedkvarter

  • Adresse: Glintholmvej, 5260 Odense C
  • Bygherre: Dymak
  • Arkitekt: BIG – Bjarke Ingels Group
  • Ingeniør: Henry Jensen A/S
  • Totalentreprenør: Cj Group
  • Byggestart: September 2023
  • Forventes færdigt: August 2025
  • Anslået budget: 48 mio. kr.
  • Omfang: 2.800 kvm, 1 bygning. Projektet omfatter opførelse af hovedkvarter i Odense med padelbane, fitnessrum, mødelokale og arbejdsrum designet som en dagligstue. Gårdhave med træer i midten af bygningen.
  • Bæredygtighed: DGNB Guld og -Hjerte
  • Kilde: SMART/Byggefakta

Medarbejderne kalder bygningen for unik og bankens medarbejder, der står for ejendomsleasingen af Dymaks nye hovedkontor, er både stolt og betaget. Det ér da også et helt særligt byggeri, de taler om – virksomheden Dymaks nye, 2.800 kvm domicil i Odense, der forventes at blive en af de mest bæredygtige kontorbygninger i Danmark.

Det nye hovedkontor vil blive bygget med fokus på energieffektivitet og miljøvenlige materialer. Bygningen designes efter at få skabt et miljø med et minimalt energiforbrug og CO2-udledning. Det kræver bl.a. solcelleanlæg, LED-belysning foruden særligt avancerede isoleringsmaterialer.

Genbrugsmaterialer, certificeret træ og grønne tagløsninger

Derudover er der et skarpt fokus på at reducere affald og minimere miljøpåvirkningen fra byggematerialer. Dette inkluderer brugen af genbrugsmaterialer, certificerede træprodukter og grønne tagløsninger, der tilsammen skal skabe det bæredygtige byggeri og inspirere til at skabe en grønnere arbejdskultur fremadrettet.

En frodig gårdhave med tæt bevoksning af træer bliver bygningens grønne hjerte. Visualisering: BIG - Bjarke Ingels Group
En frodig gårdhave med tæt bevoksning af træer bliver bygningens grønne hjerte. Visualisering: BIG – Bjarke Ingels Group

Projektet er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group, som både har skabt en unik bygning med fokus på bygningens passive performance og samtidig haft fokus på at afspejle Dymaks virksomhedsværdier i det kommende hovedkvarter. Således har transparens, dynamik, innovation og troværdighed indgået i arbejdet med bygningen, der både certificeres til DGNB Guld og Hjerte.

Læs også: 300 børn skal skabe liv i nedprioriteret Vollsmose-skole

Blandt nogle af bygningens særlige karakteristika, der lægger sig op ad bygherrens virksomhedsværdier, er bl.a. solcellerne på det bølgende tag, bygningens grønne hjerte som alle rum har forbindelse til, etager i forskellige niveauer, der giver kig gennem huset, den cirkulær bygningskrop, facader med facadefinner og eksterne skærme af strækmetal, der er tilpasset solen i forhold til dagslysindfald og varmestråling samt generel brug af ærlige og taktile materialer.

Stolte og glade medarbejdere

Medarbejderne i Dymak ser frem til at rykke ind i de nye omgivelser i løbet af 2025, fortæller Global Marketing Manager Maya Juel Ladewig Andersen.

Ud over let adgang til den grønne gårdhave kan medarbejderne også benytte bl.a. padelbane, fitnessrum og arbejdsrum designet som en dagligstue. Visualisering: BIG - Bjarke Ingels Group
Ud over let adgang til den grønne gårdhave kan medarbejderne også benytte bl.a. padelbane, fitnessrum og arbejdsrum designet som en dagligstue. Visualisering: BIG – Bjarke Ingels Group

– Vi (medarbejderne) har været taget med på denne fantastiske rejse, og vi ser alle frem til at se det endelige resultat. Som medarbejder bliver man stolt og glad over at være en del af det her unikke projekt.

Læs også: Testcenter til fremtidens megavindmøller på vej i Odense Havn

Byggeriet skal opføres til en DGNB Guld med et performanceindeks på 65%. Herudover skal der tildeles en DGNB Hjerte-udmærkelse, som er skabt for at fremme sundhed og velvære i fremtidens byggerier. Her arbejdes der med mennesket i centrum, for at imødekomme skærpede krav til sociale bæredygtighedstiltag.

For at imødegå DGNB Hjerte-udmærkelsen er der arbejdet med luftkvalitet, akustik, visuel og termisk komfort samt arkitektonisk værdi.

Relateret indhold