Åbner pulje på over 100 millioner til energirenoveringer

Fra i morgen kan boligejere søge tilskud til isolering, udskiftning af vinduer, ventilationsanlæg og vandbåret rumvarme. Tilskuddet fra puljen ligger på mellem 5.000 og 10.000 kroner.
Energistyrelsen åbner endnu engang for pengekassen for boligejere, der kan søge tilskud til energiforbedrende tiltag af boligen. Foto: Gettyimages.
Energistyrelsen åbner endnu engang for pengekassen for boligejere, der kan søge tilskud til energiforbedrende tiltag af boligen. Foto: Gettyimages.

Energiforbruget i bygninger udgør næsten 40 % af energiforbrug i Danmark, og det er særligt de ældre bygninger, der bruger meget energi.

Fra flere sider anbefales derfor efterisolering af den ældre bygningsmasse, da dette kan gøre en stor forskel for den grønne omstilling, og med et nyt EU-direktiv forudser Dansk Håndværk en eksplosiv stigning i antallet af kommunale bygninger og private boliger, der skal energirenoveres.

Et yderligere skub på udviklingen kan komme i morgen, når Energistyrelsen endnu engang åbner for pengekassen for boligejere, der kan søge tilskud til energiforbedrende tiltag af boligen.

Tilskuddet gælder helårsbolig med et gyldigt energimærke E, F eller G.

Læs også: Nye guider skal fremme energibesparelser ved renovering

Puljen gælder fire typer energiforbedrende projekter samt til et energimærke, herunder udvendig isolering af ydervægge, både lette ydervægge og massive ydervægge, efterisolering af tag, loft eller terrændæk og til konvertering af krybekælder til et isoleret terrændæk.

Ligeledes kan tilskuddet bidrage økonomisk til udskiftning af vinduer gældende både ovenlysvinduer, forsatsrammer og facadevinduer samt etablering af forsatsrammer eller udskiftning til vindue med koblet ramme.

Desuden gives tilskud til etablering af mekanisk ventilationsanlæg med varmevinding, etablering af fordelingsanlæg med vandbåret rumvarme samt eksisterende energimærke.

Det samlede tilskud fra puljen er mellem 5.000 og 10.000 kroner.

Relateret indhold