Skive: Flisfyret fjernvarmecentral rejser sig over terræn

Et 10 MW flisfyret anlæg baseret på hedtvand er under opførelser og bliver et kommende vartegn for byen, der skal udstråle ansvarlighed over for klima og omgivelser.
2.000 kommende kunder kan nu se bygningen rejst og fornemme, at tag og facadearbejder er i fuld gang. NCC's Jakobsen & Blindkilde står for opgaven og afleverer sin del til oktober. Foto: Foto Johny Kristensen. Foto: Johny Kristensen.
2.000 kommende kunder kan nu se bygningen rejst og fornemme, at tag og facadearbejder er i fuld gang. NCC's Jakobsen & Blindkilde står for opgaven og afleverer sin del til oktober. Foto: Foto Johny Kristensen. Foto: Johny Kristensen.

Skives nye flisfyret fjernvarmecentral har rejst sig over terrænet, og det er blevet fejret med rejsegilde:

– Med rejsegildet er vi kommet så langt, at kranen tilmed er taget ned. Vi har fart på, og i et godt samarbejde med bygherre og vores samarbejdspartnere. Nu begynder vi for alvor med de indvendige arbejder og tekniske dele af byggeriet, siger Freddie Hage, projektleder i Jakobsen & Blindkilde under NCC Building.

Passer i det omkringliggende landskab

Samtidig med det indvendige arbejde er der også gang i arbejdet omkring tag og facade, som bliver skabt, så bygningen fremstår som et vartegn og en byport til Skive.

For bygherre har det været vigtigt, at bygningen passer ind i det omkringliggende landskab og udstråler ansvarlighed over for klima og omgivelser, fortæller Tage Meltofte, adm. direktør for Skive Fjernvarme:

– Det er godt at se fremdriften i arbejdet og byens kommende vartegn rejse sig. Tak til håndværkerne for solidt arbejde. Jeg ser frem til at igangsætte centralen og byde mange nye kunder velkommen til Skive Fjernvarme.

Nem håndtering for forskellige typer brændsel

Der er tale om et 10 MW flisfyret anlæg baseret på hedtvand, og med Verdos avancerede styringsteknik vil mange af funktionerne på Skive Fjernvarmecentral blive automatiseret.

Det gør det f.eks. nemt at håndtere mange forskellige typer brændsel, uden at der skal personale ind over. Det er vigtigt, når biomassen primært skal komme fra nærområdet i form af danskproduceret skovflis og med mulighed for at udnytte have- og parkaffald og anden lokal produceret, træbaseret biomasse.

Mens energikoncernen Verdo står bag udviklingen af selve anlægget, er rådgiver ingeniørfirmaet Artelia, og selve designet står Gottlieb Paludan Architects for.

Relateret indhold