Kæmpe succes: Over 3.000 besøgte Building Green i Aarhus

I løbet af de to dage, eventen varede, blev der blandt andet udvekslet ideer og erfaringer om bæredygtighed og urban transformation, mens de tre scener tiltrak stor opmærksomhed.
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/120398_1_xl.jpg
https://acdn.dagensbyggeri.dk/article/_pics/120398_1_xl.jpg

I nye omgivelser i Aarhus Congress Center inviterede Building Green endnu engang til årets event med fokus på bæredygtighed i byggebranchen. Og der var et rekordstort fremmøde og mere end 3.000 mennesker lagde vejen forbi til to dage med hovedtemaet ‘urban transformation – til gavn for mennesker og planet’.

– Vi er så glade for opbakningen og det store fremmøde, der er en kæmpe stigning i forhold til sidste år. Det var en stor beslutning for os at skifte lokation, men det var den helt rigtige. Det har givet os mulighed for at lave et endnu mere ambitiøst program med flere talere og en ekstra scene, invitere flere udstillere og tænke i helt nye baner med specialudstillinger. Det var godt, vi havde et større venue i år, og der er mulighed for endnu mere næste år, fortæller Sarah Elhauge, direktør, Building Green.

Levende, bæredygtige, sunde og gode byer

I løbet af de to dage var de tre scener var velbesøgte – også den nye scene Innovation Stage med bud på innovative løsninger til byggeriet.

Foran scenerne blev der hurtigt fyldt med nysgerrige gæster.
Foran scenerne blev der hurtigt fyldt med nysgerrige gæster.

Et af de helt store trækplastre var grundlægger af Gehl Architects Jan Gehl, der trak fuldt hus foran hovedscenen og store bifald fra publikum.

– Mit råd for fremtidens byer er at fokusere på at skabe gode byer for mennesker. Det er det enkleste og billigste, man kan gøre. Det kan bruges over alt i verden, og det er til gavn for alle – også klimaet. Og man kan gå i gang med det samme. Gode vilkår for mennesker i byer adresserer både levende, bæredygtige, sunde og gode byer. Det betyder for eksempel meget mindre Dubai og fjollede bygninger, lød det fra Jan Gehl på scenen.

Der blev udvekslet mange ideer og erfaringer om bæredygtighed og urban transformation på gangene.
Der blev udvekslet mange ideer og erfaringer om bæredygtighed og urban transformation på gangene.

Der var også international inspiration fra den engelske Andrew Waugh, grundlægger af Waugh Thistleton Architects, der kom til Aarhus for at inspirere den danske byggebranchen med sin store viden om træbyggeri og innovative konstruktioner. En af hans hovedpointer var, at vi skal sørge for at træ og andre biobaserede materialer ikke bare bliver et modefænomen, så vi skal fortsætte det ambitiøse arbejde med disse materialer langt ind i fremtiden.

En målgruppe, der er svær at finde andre steder

I de nye lokaler var der også plads til fire specialudstillinger, hvor byggebranchen kunne blive klogere på biobaserede materialer på Build Biobased, bæredygtighed i håndværkerhøjde hos Stark, nyeste teknologier og services hos Construction Center Denmark og brandtest af biobaserede konstruktioner hos VIA University College Aarhus.

Jan Gehl, grundlægger af Gehl Architects.
Jan Gehl, grundlægger af Gehl Architects.

Rundt på gangene ved de mange udstillerstande var der også stor aktivitet og summen af dialog, debat og videndeling. En af dem var Natural Greenwalls, der sælger plante- og mosvægge:

– Vi er med på Building Green Aarhus, fordi det er et super godt sted at møde arkitekter, bygherrer og byggerådgivere, og den målgruppe er normalt svær at finde andre steder. Vi har haft nogle skønne dage med masser af gode snakke med relevante mennesker. Det er både spændende at tale med nye studerende og med arkitekter, der er klar til at tegne vores produkter ind, lige så snart de har fået den rette rådgivning og hjælp, fortæller Daniel Holmberg Jepsen, kommunikationsansvarlig, Natural Greenwalls.

Relateret indhold