København vinder verdens største arkitektkongres

Den prestigefyldte World Congress of Architects kommer til København i 2023. Det blev afsløret natten til søndag dansk tid.
Arkitektforeningens formand, Natalie Mossin, glæder sig til at byde arkitekter fra hele verden velkommen til København i 2023. Foto: Stamers Kontor
Arkitektforeningens formand, Natalie Mossin, glæder sig til at byde arkitekter fra hele verden velkommen til København i 2023. Foto: Stamers Kontor

København har vundet værtskabet for UIA World Congress of Architects 2023 over Baku, Lausanne, Kuala Lumpur og Antalya. Det oplyser Wonderful Copenhagen ovenpå afgørelsen i nat i Seoul, hvor årets kongres netop er afsluttet.

Første gang i Norden

Som tidligere omtalt af Dagens Byggeri kan København se frem til at få besøg af 10.000 arkitekter fra hele verdenen til kongressen.Det er første gang, at kongressen kommer til de nordiske lande, og det vækker stor begejstring hos folkene bag buddet.

Vi glæder os til at byde alverdens arkitekter velkommen

Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen.

– Vi er stolte over, at valget er faldet på København og glæder os til at byde alverdens arkitekter velkommen til Norden i 2023. Som arkitekter har vi meget at bidrage med til realiseringen FNs 17 Sustainable Development Goals, og det vil vi arbejde på at vise frem mod og på kongressen sammen med vores partnere. Nordisk arkitektur, landskab, planlægning og design har meget at byde på, og vi ser frem til denne anledning til at dele viden og resultater med fagfæller fra hele verden. Beslutningen om at arbejde med bæredygtighedsmålene er ikke alene en sejr for de nordiske lande, men også en sejr for UIA, siger Arkitektforeningens formand, Natalie Mossin.

Fokus på FN’s udviklingsmål

Udover at kongressen forventes at sikre byen 50.000 overnatninger, skal den også benyttes til at etablere Københavns position som en leder inden for bæredygtig arkitektur.

Kongressen bidrager også til at styrke den internationale bæredygtighedsdagsorden. Med afsæt i FN’s bæredygtighedsmål får Danmark og de andre Skandinaviske lande derved mulighed for at synliggøre bæredygtige løsninger fra nordiske arkitekter, der kan inspirere ude i verden.

– En af verdenssamfundets største opgaver bliver, de næste årtier, at bygge mere bæredygtige byer. De udfordringer, der udspringer af urbanisering, ressourceknaphed og klimaforandringer, kalder på nye løsninger og nye samarbejder ? løsninger og samarbejder, som vi er rigtigt gode til her i Danmark. Jeg håber, hele den danske byggebranche vil se potentialet, i at kongressen kommer til landet, så vi her kan sætte alle sejl til at demonstrere, hvilken rolle danske løsninger kan spille internationalt, udtaler Filiantropidirektør, Anne Skovbro, Realdania.

Fælles nordisk indsats

Et bredt forankret nordisk samarbejde har været medvirkende til, at valget faldt på den danske hovedstad. København bød således ind på vegne af de nordiske lande, som tilsammen udgør den såkaldte Nordic Section i den international arkitektunion, UIA. Derudover har en række interessenter inden for arkitektur i Danmark, Norge, Sverige og Finland ligeledes støttet op om Danmark som værtsland.

Relateret indhold