Tilbagebetaling af moms og lønsum er tiltrængt hjælp

Vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt. Pressefoto.
Vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt. Pressefoto.

Socialdemokratiets ønske om, at SKAT tilbagebetaler sidste momsbetaling til virksomheder som et rentefrit lån, er en pokkers fornuftig idé.

Vi hos SMVdanmark har længe efterspurgt tilbagebetaling af moms og skat, da det kan hjælpe mange virksomheder med deres akutte likviditetsproblemer. Dette initiativ hjælper i særlig grad de SMV’er, der er kommet ekstra i klemme, fordi de ikke kan få lån i banken. Jeg vil derfor takke regeringen for at lytte.

Vi kan dog samtidig se, at der er behov for yderligere tiltag, hvis vi skal undgå, at en stor del af landets små og mellemstore virksomheder må lukke. Vores medlemmer har i gennemsnit mistet over 60 procent af omsætningen, og hvert femte medlem kan ikke betale regningerne lige nu og her.

Hjælp til selvhjælp

Vi håber og forventer derfor også, at et samlet folketing vil lappe de store huller, der fortsat er i sikkerhedsnettet. Der er både et akut behov for likviditet lige nu og her. Og så bliver vi nødt til at hjælpe de mange virksomheder, som lige nu får meget begrænset hjælp. Det var et samlet folketing, der hjalp virksomhederne sidst – det kan de gøre igen, om viljen er der.

Vi præsenterer desuden 22 forslag til yderligere initiativer. De består blandt andet af forslag om, at hjælpepakkerne skal forlænges og forbedres, bedre hjælp til iværksættere og yderligere hjælp fra staten til virksomhedernes likviditet.

Der er mange forskellige slags virksomheder med forskellige behov. Derfor bliver der også nødt til at være mange forskellige hjælpepakker, så hele erhvervslivet er dækket ind. Det er noget andet der skal dække højvækstvirksomhederne end det, der skal hjælpe den tvangslukkede frisør, men jeg er glad for, at regeringen allerede inden de politiske forhandlinger har opfyldt fire af vores ønsker.

Vores medlemmer har i gennemsnit mistet over 60 procent af omsætningen.

Relateret indhold