Grønt med grønt på

Brændt genbrugstræ er lidt af en bæredygtig lækkerbisken. Det viser BurntWood eksempler på under Building Green på en delt stand med virksomhederne Gamle Mursten og halmelementproducenten EcoCocon.
Anders Mølgaard fra BurntWood betegner selv sin messestand - der er delt med EcoCocon og Gamle Mursten - som den mørkegrønne afdeling på den grønne byggemesse. Foto: Torben Jastram.
Anders Mølgaard fra BurntWood betegner selv sin messestand - der er delt med EcoCocon og Gamle Mursten - som den mørkegrønne afdeling på den grønne byggemesse. Foto: Torben Jastram.

KØBENHAVN: De tre virksomheder BurntWood, Gamle Mursten og EcoCocon har forenet kræfterne i en fælles stand på Building Green, hvor de vil fremvise og fortælle om nogle af virksomhedernes produkter.

– Vi er den mørkegrønne afdeling her på den grønne byggemesse. Vi har grønt med grønt på, siger Anders Mølgaard.

Brændt træ til BIG-projekt

Han driver virksomheden BurntWood, der har taget en gammel japansk tradition med brændt træ op igen. Træprofilerne brændes, så det øverste lag forkulles, og dermed afbrændes overflade-sukkerstofferne i træet, og der fordamper store mængder vand ud af træet. Efter brændingsprocessen kan profilerne børstes efter behov, inden de overfladebehandles med en primer. Det skaber en naturlig imprægnering, og gør træet særdeles velegnet til for eksempel facader.

– Vi har blandt andet brændt træet til de 21 små badehuse, der er opført ved det store BIG-tegnede projekt AARhus på Aarhus Ø, fortæller Anders Mølgaard, som også har leveret brændt træ til en række sommerhuse.

Genbrugt byggeaffald

Det meste træ kan bruges til BurntWood, men skal det være rigtig grønt – og det skal det helst på Building Green – så er produktet ReWood klart i top.

– Som noget helt særligt laver vi hos BurntWood facadeelementer af genbrugstræ. Vi er vilde med at kunne forvandle affald til et smukt produkt, der kan bruges i byggeindustrien. Vi indsamler træet i samarbejde med en række genbrugsstationer. Så samler vi elementerne og giver dem den brændte overflade, så de får et ensartet og smukt look. Det her er ReUse eller Upcycling, når det er bedst. Vi redder gammelt CO2-opbevarende træ, og giver det nyt liv, fortæller Anders Mølgaard.

Det her er ReUse eller Upcycling, når det er bedst. Vi redder gammelt CO2-opbevarende træ, og giver det nyt liv.

Relateret indhold