– Det er fuldstændig uvurderlig støtte for os.
Sådan siger direktør og stifter af projektet Boss Ladies, Nina Groes, om den halve million kroner, som projektet netop har modtaget i støtte fra Stark Fonden.
Boss Ladies startede i september 2018 og har til formål at få flere kvinder til at vælge en karriere i bygge-, anlægs- og installationsbrancherne.
Skal uddanne formidlere
Det er allerede i landets folkeskoleklasser, at muligheden for at gå byggebranchevejen skal inprentes hos pigerne. Det er også især i netop dét arbejde, at Stark-støtten kommer til gavn.
– Vi har vores team af ambassadører, som selv er kvinder, der arbejder inden for brancherne, som vi sender ud på folkeskolerne for at nedbryde stereotyper og fortælle om brancherne. Med den støtte, vi får, kan vi uddanne dem til dygtige formidlere igennem vores talentprogram, fortæller Nina Groes.
Helt konkret vil pengene gå til undervisning af de nye ambassadører, så de bliver klædt på til projektet.
– De bliver uddannet i formidling og præsentationsteknikker, og de bliver trænet i at holde foredrag og i at optræde i medierne. Men de får også træning i at være mentorer og rollemodeller, siger Nina Groes.
Kan spejle sig i nogen
Det er vigtigt med kvindelige rollemodeller. Det ved en af Boss Ladies-ambassadørerne, Laura Heiberg, der selv skiftede fra en universitetsuddannelse til at blive tømrer. Da hun valgte sin nye vej i håndværkerbranchen, kendte hun ikke andre kvinder i samme situation. Derfor er hun selv gået ind i projektet Boss Ladies.
– Det er rigtig vigtigt, at der er nogen, man kan spejle sig i. Især hvis man som mig ikke har nogen familiemedlemmer, der er håndværkere, siger Laura Heiberg.
Boss Ladies-ambassadørerne er på den måde både rollemodeller for de unge i folkeskolerne, som skal til at vælge uddannelse, men også for hinanden indbyrdes.
– Jeg har siden mødt flere kvindelige håndværkere, og det er rigtig rart at møde andre og dele erfaringer og sparre med hinanden, siger Laura Heiberg.
Talentprogrammet starter op til maj i år.